Súlyos tűz egy londoni kórházban

Leégett a rákkutatásra és -kezelésre alapított kórház - képek a helyszínről

Teljesen kiégett a világ első, kifejezetten rákkutatásra és -kezelésre alapított kórházának felső emelete szerda délután; a London délnyugati részén történt tűzesetnek hivatalos adatok szerint nem volt sérültje.

Hatalmas tűz a Royal Marsden kórházban képgaléria

2008.01.02 17:20MTI, fotó: Sky News

A brit főváros Chelsea kerületében működő Royal Marsden kórházból a tűzoltóság késő délutáni bejelentése szerint minden beteget és a személyzet összes tagját sikerült kimenteni.

A hatalmas tűz miatt, amely a felújítás alatt álló kórház legfelső szintjén tört ki, műtéteket és kezeléseket kellett félbeszakítani. Számos beteget a közeli templomokban helyeztek el, másokat környékbeli kórházakba szállítottak át.

A kórházhoz 15 tűzoltóautó vonult ki 75 tűzoltóval. A felső szint teljes terjedelmében égett, és a kórház tetőszerkezete megsemmisült.

Az első szakértői vélemények szerint a súlyos károkat okozó tűzeset nemzetközi kihatású, komoly csapás a rákkutatási tevékenységre, a Royal Marsden ugyanis a világ egyik vezető intézménye ezen a kutatási szakterületen.

Ez volt a világon az első olyan egészségügyi intézmény, amelyet e betegségfajta okainak kutatására hoztak létre. Névadója, Willam Marsden londoni orvos 1851-ben alapította - jóllehet nem a jelenlegi helyén - a később róla elnevezett központot, miután felesége rákban elhunyt.

A kórházban évente 40 ezer rákbeteget kezelnek, és igen kiterjedt kutatási tevékenység is folyik itt. A megsemmisült felső szinten a személyzet tagjainak beszámolója szerint számos tároló helyiség volt, és félő, hogy kiégésükkel pótolhatatlan kutatási adatok is odavesztek.

Az épületet még késő délután is oltották; a tűzoltók munkáját erős, jeges szél nehezítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.