Mi a szex lényege?

Szexábécé - Térjünk a lényegre!

Sokan hiszik azt, hogy a szex lényege maga az aktus, a közösülés. Tévedésben vannak, habár úgy tűnik, mégsem az aktusért, és még csak nem is az orgazmusért, a kéjért folyik a küzdelem! A szex lényege az önmegismerés, önbecsülés és a párban, az együttlétben való teljes feloldódás. Most mégis a lényegnek hitt szeretkezésről szólunk.

2008.10.21 08:13ideal.hu

Hol, mikor és hogyan?

Ezek az aktus alapvető kérdései - eltekintve attól az apróságnak nem nevezhető kérdéstől, hogy kivel. Nézzük a tényeket a helyszín tekintetében, ami nem mindig ideális!

- A lehető legrosszabb, ha nyilvános helyen, vagy utcán történik az egész. Ez a nő leértékelésével azonos, bár aki hagyja magát, meg is érdemli! Utcán, kispadon történő közösülések lelki nyomait sok férfi és nő hordozza magában évtizedek múlva is. Elég volt egy járókelő váratlan felbukkanása, főleg, ha bele is szólt a mókába...

- Nem túlságosan kedvező a kölcsönkért vagy "forgalmas" lakásokban történő aktusok helyzete sem. Hervasztó tud lenni, ha valamelyik szülő bekiabál, rákopog, esetleg rányit a párra, vagy hazajönnek a lakást kölcsönadó barátok. Sokan nem is képesek értelmes szexuális életre, amíg nincs saját lakásuk.

- Ne szórakoztassuk a szomszédokat! Főleg nyugdíjasházakban ne!...

- Csábító a meleg nap, a vízpart, vagy maga a víz. A tengervízben még egészséges is lehet. A többi legfeljebb érdekes. De a mellettük fürdőzőknek is!... Legfeljebb a nyaraló gyerekek számára megoldott a felvilágosítás...

- A saját lakás is lehet kínos, ha csak egy szobája van, gyerek meg több is. Mostanra érthetővé vált, hogy eleink miért nem kényszerültek felvilágosításra...

- Az ágy kényelmes, megszokott. Talán túlságosan is az. Ezért a legkevésbé izgalmas. De lehet az, ha nyikorog, leszakad, áthallás van a szomszéddal... Oda a libidó! És lehet nagyon kellemesen intim környezet is.

- Vannak a lakásnak más helyiségei is! Ha egyszer egyesek az íróasztalon, az iroda padlóján is meghágják a megkívánt kolléganőt, miért lenne tilos hely mindez otthon? Talán egy kis izgalmas változtatás lázba hozná a lagymatag párok megszokott hétköznapiságát.

Nézzük az idő, a mikor kérdését!

- A férfiak zöme nagyon szeret(ne) reggel szeretkezni. Akkor még friss, üde, és kívánatos, és nem utolsósorban ki akarja használni hajnali spontán merevedését. Fickós a javából, hátha azt hiszi a párja, hogy kívánja őt. Pedig csak a hólyagja van tele, ami miatt látványos a merevedés. (Tudom, lehangoló igazság!)

- A nők viszont (általában) ki nem állhatják a reggelek ilyen kihasználását. Ugyanis sietni kell óvodába, munkahelyre, idő kellene a sminkre, frizurára, az agy már nincs ott. Szóval, a kapkodás nem kedvez a nők zömének. (A ritka kivételek viszont nagyon kéjesek tudnak lenni ilyenkor!)

- Napközben inkább a férfiak kívánják a szexet. A nők is inkább csak akkor, ha kalandra vágynak. A saját párjukkal vágyuk is leszűkül a megszokott helyre és időre.

- Kedvez a kalandnak, vagy kalandos együttlétnek a buli, a kissé kapatos társaság, az oldott hangulat. Igazából biológiailag este nyolckor lennénk a legaktívabbak. (Olyankor működik a szexmeridián a csúcson.) De ehelyett csak esti mese van...

- Az éjszaka és az éjjeli szeretkezések zömmel a Hold befolyásával zajlanak. Teliholdkor és fogyó holdkor tombolnak a hormonok, amit persze az agy felülírni is képes. Nem véletlen, hogy olyankor a kutyák is vonyítanak...

Szextechnológia

A legtöbb ember azt hiszi, hogy akkor jó a szexuális együttlét, ha lepedőakrobataként különleges mutatványokat produkálnak, és a pornófilmek tapasztalatai alapján órákig képesek fűrészelni, többször is pozíciót váltani. Ez lehet ügyes dolog, az új szeretőnél talán bevált trükk is, de semmiképpen sem minősíti sem a kapcsolatot, sem a szexet. Ugyanis a legjobb párok sem használnak 5-8 pozíciónál többet, miután kitapasztalták, melyek a legmegfelelőbbek.

Egy alkalommal rendkívül jóképű fiatalember keresett fel a rendelésen kétségbeesve. Arról panaszkodott, hogy korai magömlése van, néha potenciazavara, miközben nagyon bizonyítani szeretne újdonsült, fiatal barátnőjének. Már néhány hete folyt a terápia, amikor a fiú gyanússá vált: mégis időben mit jelent számára a "korai"? A negyvenöt percre panaszkodott! Ő a másfél órát tartotta ideálisnak!... Ráadásul alkudozott a vizitdíjból, néhány héttel később meg majdnem elütött a zebrán új, piros BMW-jével... Tehát kinek így, kinek úgy, kinek pár percnyire, másoknak meg órákra van szükség ahhoz, hogy élvezzék a szexuális együttlétet.

A lélek rejtelmei

Munkanélküli lennék, ha ez az egyszerű folyamat nem okozna sokaknak nehézségeket. A legtöbb embernek előbb vagy utóbb akad gondja vele. Hol a vágy tűnik el, hol az érzelem, hol a magömléssel van baj, hol a merevedéssel, az orgazmussal, a technikával, a hűséggel... A folyamatos és hibátlan harmónia hiú ábránd. Egyszerűen számítani kell az időszakos problémákra, mert úgyis szembesülni kell vele!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.