A csókolózás szex a javából!?

Szexábécé - A csókolózás

Annyiszor leírták, hogy ostoba az a 21. században, aki nem tud csókolózni, annyi lehetőség nyílik ellesni a technikákat. És mégis újból szembetaláljuk magankat a kérdéssel: hogyan kell? Hát akkor hajrá, elemezzük!

2008.10.14 07:20ideal.hu

Az első csók

Korszakonként változik, hogy kinek-kinek az életében mikor csattan el az első csók. Akkor se hazudunk, ha azt állítjuk, hogy ma már az óvodában. De persze az mégsem az igazi, mert a kicsik sok mindent, utánoznak így ezt is, de nélkülözi az erotikus tartalmat. Viszont az érdeklődést és az érzelmet nem! (Sajnos előfordul, hogy a kamaszkorra mindez megfordul: van benne kíváncsiság, érdeklődés, erotika, de hiányzik az érzelem.)

Akár húsz-harminc évvel ezelőtt is a fiatalok az együtt járást az első csóktól számították, ma már szinte a lefekvéstől sem. A csóknak nincs akkora a jelentősége, mint volt, szinte csak ismerkedési lehetőség, olyan, mint a kézfogás és a bemutatkozás. Az erotika szempontjából azonban mégis óriási súlya van!


Száraz definíció. Pfuj!...

A csók az a szexuális tevékenység az ajkaknál, amikor test a testbe hatol (de szájjal, nyelvvel), és mímeli a nemi szervek egymáshoz való viszonyát. Azaz: szex a javából!

Szörnyű, hogy erről a kellemes és erotikus tevékenységről lehet ilyen szárazon is írni, de másképpen nehéz lenne megközelíteni az igazságot és a valóságot. A csók egyfajta erotikus terepfelmérés. Visszautal az ősi ösztöneinkre, a szagló- és ízlelőérzékeinkre hagyatkozunk akkor, amikor a csók útján akarunk megbizonyosodni arról, hogy haladjunk-e tovább ezen az úton. Kiszagoljuk, és megkóstoljuk az illetőt! És az eredmény lehet negatív! Lehet, hogy jó segge van, de rossz a szája íze, és máris összeomlott az idill.

Lehet, hogy okos, de a 32 fogából négy ott rohad a szájában, mert fél a fogorvostól, és ettől nem lesz különösebben vonzó! Lehet, hogy jó szerkója van, de rendszeresen fokhagymás lángost zabál a randi előtt… vagy olyan bagós a lehelete, hogy a partnerét arra emlékezteti, hogy használt hamutartót nyalogat…


A csók technikája

Az ajkak finoman összeérnek, és nyitva maradnak, majd kissé gyengéd szívással összetapadnak, és megindul a nyelvek lágyan simogató játéka. (Ez már szebb!)

De azért akadhatnak nehézségek. Pl.: itt van mindjárt a partner orra, vagy az a fránya szemüveg. Az orr bizony útban van. De nincs mit tenni, csak kerülgetni kell. Ezért félre kell fordítani a fejet. Hasznos, ha ezt ellentétes irányba teszik, mert egyébként fejenállás lesz a vége… A szemüveg viszont levehető – ellentétben az orral.

Előjátéknak számíthat, ha az egyik fél könnyedén leveszi partnere szemüvegét… Utána viszont adja vissza, ne növelje a másik bizonytalanságát! Ha mindkét fél szemüveges, az egyik félnek mindenképpen el kell távolítania az akadályt, mert egyébként nevetséges kocogás lesz a vége. Ne lehelj a partner szemüvegére, mert még azt hiszi, köddé váltál!


Technikai finomságok

Nem praktikus, ha olyan vehemenciával közeledsz, hogy összekoccan a fogatok. Ne harapd ki a fogszabályzóját, s főleg, ha mindkettőtöknek van, legyen nálatok – vagy egy közeli barátnál – műszaki felszerelés a szétválasztásotokra!…

Fontos, hogy finom szívásról van szó, ne horpadjon be a partner homloka, és ne serkenjen ki az ajkából a vér! Bár, ha élvezitek a vámpírok találkozóját?!…

Ne legyen légüres tér a szájban, mert az idegesítő, és olyan, mintha felpuffadtál volna, de szájban! Ne keresd a manduláját a nyelveddel, és ne végezz spontán gyomortükrözést, mert még azt hiszik, erőszakos vagy! És milyen igazuk lesz! A csók befogadás és várbevétel, nem lerohanás és légszomj…

Már tettem finom utalásokat arra, hogy a gondozatlan száj nem erotikus, sőt visszataszító. De ugyanilyen lehet az is, ha nem randira illően étkeztél. A hagymát, a retket, a fasírozottat felejtsd el ilyenkor, és az egyetlen pohár alkohol is visszataszító lehet. Persze, ha két részeg és bagós kitámasztja egymást, észre sem veszik a másik taszítását. Még jól is jön…


A csók és a szexuális magatartás összefüggései

Okos és tapasztalt szakemberek azt állítják, hogy a csókolózás technikája, valamint az ágyban tanúsított magatartásforma között igen szoros összefüggés van. Aki bizonytalan a csóknál, az valószínűleg orgazmus- vagy potenciazavaros az ágyban. Aki erőszakos, az az ágyban is az. Aki kapkodó, annak valószínűleg korai magömlése is van, ugyanilyen a spórolós, száraz csókú is. Aki körbenyaldos a csókolózásnál, mintha csak egy buldoggal találkoztál volna, nyálcsorgatósan önző kéjenc lesz az intim terepen is. Aki nyelvével a manduládig hatol, nézz körül az ágyában, mert van ott valahol egy hatalmas vibrátor is, amit beléd fog dugni…

Aki úgy csókolózik, hogy azokban a másodpercekben a vágy felágaskodik benned, vagy pici villámok szaladgálnak a gerincedben is tőle, egészen biztos, hogy gyönyöröket okoz majd az ágyban is. Sőt! Amíg nem érzed ezt, ne feküdj le vele! Sok csalódástól megmenekülsz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.