A petting sok szexuális gondot megold

Szexábécé - Út az ágyig és a petting

Ez az út meglehetősen lerövidült, hiszen a partnerkapcsolatokban általában nem az ártatlanságukat őrizgetik az emberek a nagy Ő-nek, az igazinak, hanem próbálkoznak egyszer-kétszer, sőt többször. Tanulnak. De még mindig azt hiszik, hogy a közösülés maga a szex, és közben rendre elfeledkeznek a pettingről. Ebből aztán óriási problémák keletkeznek...

2008.10.15 14:40ideal.hu

Az a bizonyos öt fokozat

Nem a kocsiban, hanem a szexben, de valóban nevezhetjük sebességváltásnak is. Előadásaimon számtalanszor elmondtam, hogy a szexnek öt fokozata van, aminek a sorrendjét érdemes betartani. Át lehet ugyan hágni a szabályokat, de ez sohasem marad büntetlen. Részletesebben: az ismerkedés – a csókolózás –, a maszturbáció – a petting – és a közösülés. De a maszturbáció kerülhetne akár az első helyre is, ezen ne nyissunk vitát!

De: miért vállalkozik valaki a közösülésre, ha még sohasem maszturbált? Főleg a lányok!
– Lehet először ágyba bújni, majd bemutatkozni, de nem praktikus.
– Lehet előbb közösülni, csókolózni úgy, hogy kimarad a petting, de súlyos szexproblémák kerülnek majd napvilágra.
– Lehet pettingezni is, meg közösülni is csókolózás nélkül, de nincs értelme.
– Hogyan akar pettingezni az, aki nem ismeri a saját testét?

Szóval, igazam van? Igazam van! Kell az öt fokozat, és érdemes betartani a sorrendet!


Mi is a petting?

A partnerek kézzel-szájjal történő kölcsönös kielégítése közösülés nélkül. (Már megint a definíció…)

A partnerek simogatással „feltérképezik” egymás testét és erogén zónáit. Az ujjaik végével ismerkednek, adnak és kapnak információt egymásról. A test a fej búbjától a kislábujjig tart, és nincsenek rajta tilos és „pfuj” területek. Az igazi kéjenc élvez mozdulatot és minden testrészt. Minden válaszreakció fontos információ a partner szexuális magatartásáról. Egyben megalapozza a jövendőbeli kielégítő együttlétet a közösülésben (is).

A száj önmagában is erogén zóna. Nemcsak csókolózásra jó, hanem tapintásra is. Nem véletlen, hogy az ajak bőre vékony, ezért sötétebb színű az arc többi részénél. Az ajkakkal és a nyelvvel komoly gyönyöröket lehet okozni a partnernek – élni kell a lehetőséggel! De ne ez legyen az ismerkedés első lépése, mint a pornófilmekben! Az ugyanis primitív szint, gyakorlója is a csecsemő szintjén maradt, aki úgy ismerkedik a külvilággal, hogy mindent a szájába vesz…

Hogyan gondolja valaki, hogy sikerei lehetnek a pettingben, ha még nem maszturbált? Hogyan várhatja el egy lány a párjától, hogy kézzel-szájjal orgazmust okozzon neki, ha önmaga sem tudja, miképpen lehet azt nála elérni? És hogyan várhatja el egy fiú a párjától, hogy orálisan kényeztessék, ha ő maga nincs tisztában a higiéniás alapszabályokkal és nincs jóban a szappannal?…

Petting és/vagy előjáték

A petting egy kicsit több, mint az előjáték. Fő jellemzője, hogy nem követi közösülés, míg az előjáték azért elő-, mert van utó- is, azaz lesz belőle valami más fejlemény. De! A petting jóval gazdagabb eszköztárral rendelkezik, mert a szereplők TUDJÁK, hogy nem lehet belőle más. Ezért mindent megtesznek a másik kielégítéséért. A pettinget kevésbé szokták elkapkodni, mint az előjátékot vagy magát a közösülést. A petting egyszerűen nem lehet jó, ha beszűkül.

Ne szorítkozzon csak az oralitásra, vagy csak a nemi szervek tájékának gyors kielégítésére! Ez ugyanis valójában nem petting, hanem önkielégítés a másik testének segítségével… Az élvezkedés legyen a cél, ne az orgazmus vagy a magömlés! A petting az igazi szeretkezés művészetének előiskolája! Aki nem tud pettingezni, az sohasem lesz jó szerető!

Dugni ugyan tudhat, de ki beszél most erről? Dugni mindenki tud, aki nem impotens. Még a ló is, a kutya is, a kakas is… Egyiknél sem beszélünk élvezetről, csak fajfenntartási szükségletről. Mindez csak azokra igaz, akik szeretkezni is szeretnének, nemcsak dugni!


Terápiás javaslat

A férfiaknak csaknem 80%-a küzd a korai magömléssel, a nőknek ugyanilyen hányada az orgazmussal. Csak egy javaslat: mielőtt szakemberhez fordulnának, az első lépés a javítás felé legyen az, hogy abbahagyják a közösülést legalább egy-két hónapra, és csak pettingeznek! Meglepő eredményre fognak jutni, és gyönyöröket kapnak ajándékba az élettől!

Pettingezés nélkül belemenni a közösülésbe olyan, mintha az általános iskola után valaki az egyetemre jelentkezne. El lehet vele dicsekedni, hogy megpróbáltuk, de egészen biztosan nem fog sikerülni, és sajnos az ilyenből az érettségi után sem lesz egyetemista.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.