Az ismerkedés alapszabályai

Szexábécé - A megismerkedés rejtelmei

Ha egyszer ábécéről van szó, akkor - ha nem is betűrendben -, de alapfogalmakkal kellene tisztázni a nehézségeket, megoldási lehetőségeket. A helyzet komoly!

2008.10.11 15:08ideal.hu

A válaszok és megoldások nem minden esetben lesznek azok… Illetve csak a csomagolás furcsa, hogy mindenki számára a tartalma könnyen emészthető és hozzáférhető legyen.
 
Hogyan kezdjük?
 
Kiszemelsz valakit, akiről – úgy érzed – tetszik. Hogyan indítsd a rohamot?
 
– A direkt támadás riasztó. Még az is elutasítást kaphat, akit egyébként elfogadnának. 
– A lerohanás veszélyes. Az agresszió agressziót szül… Pl. egy pofon.
 – A túlzott finomkodás nevetséges. 
– Az óvatos becserkészés eredménnyel járhat. 

Taktikázz! 

- Menj oda egy kitalált mesével! Ismerlek valahonnan… 
- Kérdezz tőle valamit! Hány óra van? Hol vetted…? Merre van…? 
- Küldj oda valakit, a barátodat, barátnődet, aki ügyesebb nálad, könnyen kapcsolatot teremt, és felhívja rád a figyelmet! 
- Keress közös ismerőst, és mutattasd be magad! (Ősi, jól bevált módszer.) 

Be kellene mutatkozni 

Hát, ez manapság nagyon nehéz! Fogj kezet, és mondd meg a neved! Egyszerű? És mégis mennyi buktató van benne! 

– Tudod, hogyan kell kezet fogni, és ki nyújthatja először a kezét? Nem akarok illemtanba kezdeni, de: 

- Fiataloknál – a vélt egyenjogúság miatt – mindegy, ki nyújtja a kezét először. Lehet akár a fiú is, de csak 30 alatt. Utána már ismerni kell az illemet, és csak a nő nyújthatja a kezét! (Kevés kivétel van.) 

- Ne legyen „döglött hal” kézfogásod, mert az azt jelenti, hogy „lekvár egy ember” vagy, komolytalan és átverhető. 

- Ne facsarj vizet a másik kezéből, és ne szorítsd szögletesre a másik ujjain a gyűrűt!
 
- Előtte töröld szárazra a kezed, ne legyen vizes vagy izzadt! 

- A „békahideg” kéz nem előny és nem erotikus! 

- Nézz a szemébe! 

– Mondd a neved érthetően és lassan! A „… my name is Bond, James Bond!” mintájára ajánlatos megismételni a keresztneved, ahogyan szólíthatnak, vagy amilyen szólítást elvársz. Ha becenevet mondasz, nem fognak komolyan venni… Ez nem a Való Világ beszavazó show-ja!
 
– Beszélj hangosan, ha megteheted, és halaszd el a bemutatkozást egy csendesebb helyre, ha nincs lehetőséged túlkiabálni a zajt/zenét!


Beszélgetni kéne…
 
De miről? Hagyd az angolos mellébeszélést, az nálunk nem nagyon divat, csak a magasabb szintű társaságokban, meg a politikában… Ne térj mindjárt a lényegre, hogy: „Dugunk-e?”, vagy – amit hallottam! –: „Jössz-e velem pisilni?”!… Mellőzd az ilyen durvaságokat! Beszélj a környezetről, ahol vagytok, s arról, hogy jól érzitek-e magatokat! Ha kettesben szeretnél maradni vele, hívd el mindjárt egy csendesebb helyre! Ha tetszel neki, elfogadja a meghívást. 

A lányok nagyon szeretnek beszélni magukról! Kérdezz sokat! Róla, a szokásairól, a környezetéről, mit szeret, mit nem – persze ne a pozíciókról kérdezd!… Hagyd az autómániádat, ne fitogtasd a műszaki tudásod most rögtön! 

A beszélgetés alatt mindig érdeklődőn nézz a másik szemébe! A feltett kérdésekre válaszolj, ne kapkodj a témákban! Legyél érdekes és titokzatos, mosolygós és magabiztos! Érezz rá, hogy neki mi tetszik, de ne légy kaméleon! Mondanom sem kell – a fiúk legyenek a kezdeményezők! Ne törje le a férfias öntudatot egy lány azzal már rögtön az elején, hogy átveszi az irányítószerepet! 

A testbeszéd és az első érintések 

A szemed, a grimaszod, a testhelyzeted sokszor sokkal többet elárul rólad, mint a szavaid. A másiknál is figyelj erre! Kerüld a pókerarcokat, értékeld a mimikában megjelenő érzelmeket! Jobban higgy a szemnek, mint a szájnak! A szem nem tud hazudni, a száj viszont profi ebben! 

Ne félj az érintésektől, de:
 
– Ne légy direkt, ne fogdosd meg a lány mellét az első percekben, ne keresd a piercingjeit, a lány se akarja végigolvasni a tetkókat mindjárt az első órában a pasin! 

– Nyugodtan megfoghatja egy srác a lány kezét, átkarolhatja a derekát, ez határozott, férfias mozdulat lehet, és nem tolakodó. A bizonytalan mozdulatra elutasítás lehet a válasz. A lány viszont nem teheti meg mindezt az első alkalommal! 

Elvárások 

Közhelynek hangzik, de a nők a férfiasan határozott, a férfiak pedig elsősorban a nőies nőket kedvelik. Általában… De a férfiasan határozott hím is lehet udvarias, sőt gyengéd is, mert az nem gyengeség. A nőies nő is lehet okos és határozott, nem feltétlenül vihogó, szőke fruska. De erről a témáról köteteket lehetne írni… 

Természetesen mindez azokra a helyzetekre vonatkozik, amikor tényleg megtetszik valaki, és komolyabb kapcsolatot szeretnél. Ha csak egy éjszakára akarsz felszedni valakit, akkor úgy viselkedsz, ahogyan akarsz, nem számít semmi, nincs tétje. Ma már a lányok is kezdeményezik az ilyen „egészségügyi gyógydugásokat”. Ízlések és pofonok…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.