Puhább férfi - keményebb előjáték

Szexábécé - Játék - előjáték

Majdnem a pettinggel kapcsolatos gondolatmenet folytatásának tekinthető az írás. Ha a petting puhatolózás, akkor az előjáték már keményen a lényeghez tartozik. Egyesek szerint ez csak a nők mániája, de ez óriási tévedés.

2008.10.20 07:23ideal.hu

A csajok keményednek, a férfiak puhulnak, érzékenyebbé válnak, és minél puhább egy férfi, annál keményebb előjátékot igényel.

Ráhangolódás

Az aktusra való ráhangolódás nagyon fontos. (Legalábbis az embernél.) A lovaknál egyszerűbb: a csődör topog egy kicsit a jó illatú kanca körül, és máris teleszkóposnak tűnő ötödik lábat növeszt. Az emberek ennél faksznisabbak… A legelső lépés: gondolatilag ráhangolódni, és a másiknál is elérni ugyanezt. Ehhez persze beszélgetni kell, környezet kell, és –nem akarok nagyon maradinak tűnni! – némi érzelem sem árt. Már a gondolati-érzelmi ráhangolódás is előjáték!

Persze nem állítom, hogy egy gyertya meggyújtása és a CD bekapcsolása már kész előjáték lenne, de mindenképpen része. Sokaknál az agy erotikus masszázsa is szükséges, persze csak intellektuálisan fogékony feleknél. Ne feledjük: Sting szerint az agy is erogén zóna, szerintem – meg a taoisták szerint is – a legfőbb nemi szerv. Ne higgyük, hogy szorongásokkal teli vizsga után, dolgozatírás előtt, vagy stresszel terhelt nap után bárkinek is csettintésre előkerül a libidója!

Kiadós takarítás vagy vasalás után a nők majdnem használhatatlanok. Ellentétben a férfiakkal, akik a malterhordás után is tettre készek, viszont az agyi terhelés után hosszú időre tehetetlenek. (Menedzserszindrómának is nevezzük az ilyen férfiak potenciazavarait.)


Simogatások, ölelések

Az apró simogatások, csipkedések és ölelések sok harmonikus kapcsolatban mindennapiak és természetesek. De! A férfiak általában izgatónak, a nők/feleségek meg alapvetően visszataszítónak tartják, ha a háztartási munka közben macerálják őket. Nem túl izgalmas, ha felmosás közben nyúlnak a lába közé, ha a rántás kavargatása közben cicerélik vagy markolásszák. Úgysem hiszi el, hogy pont most lenne kívánatos!

Az sem túl izgi, ha a pár között nincs is a hétköznapokban érintéses kapcsolat, de ha mégis van, akkor az egyértelműen jelzi, hogy mindjárt mi fog történni. Mert CSAK aktus előtt ad puszit és néz kajánul… Sajnos sokaknál ez a nézés maga az előjáték…

A durva, a szemtelen és az erotikus simogatások között óriási különbség van! A fentiek az első két kategóriába tartoznak. Az erotikus simogatásnak megvan a maga helye és ideje, módja. Lehet az éppen a konyhában vagy a fürdőszobában is, csak nem mindegy, mikor…


A jó előjáték művészet

A szeretkezésekben jártas ember jó, ha ért a szerelem nyelvén. És még jobb, ha van nyelve… Azaz az orális szexnek fantasztikusan nagy szerep jut manapság! Korábban szemérmesebbek voltak az európaiak, de ma már az alaptudáshoz tartozik. Az oralitás annak köszönheti növekvő népszerűségét, hogy a szexualitás visszavezetődik a spontaneitáshoz, hogy ne mondjam – az ösztönösséghez, és az ember is ismerkedik a szájával, a szaglásával, a bőrével, a tapintásával, az alapvető érzékszerveivel.

Ráadásul az egyre jobban divatba jövő higiénia is kedvez ennek. Az ösztönösség nem jelenthet állatiasságot. Tehát nincs sok helye a harapásoknak, karmolásoknak, hacsak (hacsak!) valakire mindez nem hat felvillanyozóan. Azaz: nincsenek rejtett mazochista késztetései. Nincs sok helye a durva erőszaknak („Bukj rá, babám, a nyalókára!”), mert ettől inkább elmegy a kedve, mint megjön.


Majdnem készen

Nagyon sok pár problémázik az előjátékkal. Megtanulhattuk már a féligazságot, hogy a nők hosszú előjátékot igényelnek, mert ilyen a beállítódásuk. Így aztán sok nő rászokik arra, hogy kielégülését már itt megtalálja, és a közösülésre már nem is vágyik. (Ha sok az előétel, nincs második fogás…) Másoknál meg félnapnyi előjáték sem lenne elég az örömteli meccshez…

Megint mások fittyet hánynak a szakirodalomra, és rövid laca-faca után a lényegre térnek, s mégis megcsillan a gyönyör. Azaz figyelembe kell venni a nő mentalitását! Szakemberként súgom azoknak a pároknak, akik azzal küzdenek, hogy a nőnek kézzel igen, aktusban viszont nincs orgazmusa. Az ilyen nőt nem szabad szeretkezés előtt csúcsra járatni, csak el kell vinni a kapuig, célig, majd egy ügyes trükkel át kell térni a klasszikus módszerre, a behatolásra, és úgy folytatni. Nem fog elmaradni a siker! Bejön!

Tévedés!...

... hogy a férfiaknak nincs szükségük előjátékra! Persze a korai magömlésben szenvedőknek azért nem ajánlatos, mert hiszen így is korai az egész, milyen lenne előjátékkal? Legalábbis ez a női logika. De bizony a férfiaknak is ugyanúgy jólesik a kényeztetés érintéssel, szájjal, simogatásokkal. Sőt!

Ha egy férfinek nincs igazán kedve az egészhez, bizony be kell vetni a csábítás, hódítás, trükközés minden fajtáját, mert egyébként nincs semmi. Az nem úgy van, hogy megadja magát. Az a vég! Mert mindene csak úgy megadja magát…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.