114 kilótól szabadult meg

Meg akart halni, de inkább sikeres konditermi edző lett

Amikor Mike Waudby ráállt a mérlegre, és annak mutatója kis híján kiakadt a 210 kilós tömegtől, a férfi úgy érezte, nincs értelme az életének. Aztán minden másképp alakult, mint tervezte - szerencsére!

2014.09.09 16:00ma.hu

21 évesen 140 kilós volt, 8 évvel később már 210 kilót mutatott a mérleg, és Mike Waudby számára ez volt az a pont, amikor úgy döntött, nincs értelme az életének. A súlyosan elhízott és mélyen depressziós férfi nagy mennyiségű gyógyszert vett be, hogy így vessen véget az életének, ám utólag már hálás azért, amiért az öngyilkossága nem sikerült, időben rátaláltak és megmentették őt. A sikertelen kísérlet ugyanis fordulópontot jelentett, mert most, három évvel később nemcsak a saját testét hozta remek formába, de másoknak is segít, hogy elérhessék ugyanezt a célt.

Az első lépést egy interneten vásárolt ellipszisjáró gép jelentette, amelyen fokozatosan építette fel az állóképességét, míg naponta már háromszor egy órát volt képes gyúrni. 18 hónappal később testsúlyának felétől megszabadult, ám ekkor egy újabb problémával kellett szembenéznie: a szédítő sebességű fogyást a bőre nem tudta követni, így egyre jobban lógott a hasa, miközben az edzéseket továbbra sem hagyta abba. "Úgy éreztem, undorító dolgot tettem, amikor a 210 kilós méréssel szembesültem" - magyarázta a motivációja hátterét.

Fotó: YouTube

A fogyás tehát már megvolt, de a karján és a hasán petyhüdten lötyögő bőrrel nem tudott mit kezdeni, így végül plasztikai sebészhez fordult, aki eltávolította a felesleges bőrterületet. Mike mégsem volt maradéktalanul elégedett a végeredménnyel, ezért másfél évvel az elhibázott öngyilkossági kísérlet után elhatározta, ideje csatlakozni a közeli edzőteremhez. A közös kondizásokat annyira élvezte, hogy miközben folyamatosan tanulta, mi hogyan működik és a teste újabb látványos változásokon ment keresztül, közben kitanulta a személyi edzősködést, és ma már ő segít másokon, hogy elérhessék az álmukat.

Történetéről egyre többen kezdtek beszélni, és az időközben Mr. Izom becenévre szert tevő fiatalembert egyre többen biztatták, írja meg a tapasztalatait egy könyvben. "Üzenetekkel bombáztak az emberek a Facebookon, a világ minden tájáról könyörögtek, hogy áruljam el a titkos képességemet, amivel hitük szerint rendelkeztem. Tudtam, hogy nincs rá egy egyszerű válasz, hogy mindenkinek segítsek, és persze semmiféle titkos diétát vagy irányzatot nem követtem, csupán a legalapvetőbb elvek kombinációját használtam, hittem valamiben, ami a motivációra és a következetességre épül."

A titok tehát az, hogy nincs titok, csak elhatározás kell hozzá és aztán kitartó cselekvés - ahogy Mike is tette!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.