Nem ismerték fel a határőrök a férfit

Letartóztatták, mert túlságosan lefogyott

133 kilót nyomott a férfi, amikor úgy döntött, hogy elmegy egy egyéves kickbox-táborba Thaiföldre. A kemény edzések meghozták hatásukat, ám amikor haza szeretett volna térni, a határon letartóztatták - mert lefogyott!

2014.05.14 12:29ma.hu

Ross Connor alatt már 133 kilót mutatott a mérleg, a 33 éves brit férfi ezért elhatározta, hogy elmegy egy egyéves kickbox-táborba a thaiföldi Phuket szigetére, ahol a kemény edzések majd meghozzák a hatást. Hatezer fontot (2,23 millió forint) költött arra, hogy megszabaduljon a súlyfeleslegtől és közben még edzetté is váljon, és az elszántságának tényleg meglett az eredménye: 12 hónappal később nemcsak a mérleg igazolta az ötvenkilós fogyást, hanem szemmel is jól látható volt a különbség, Connort mintha kicserélték volna.

Ugyanezt gondolták a thaiföldi határőrök is, akik ránéztek az útlevélben lévő fényképre, majd az előttük álló, már csak 83 kilós férfira, és talán nevettek is volna, ha viccesnek találják a férfi próbálkozását az átjutásra. Connor olyan nagymértékű változáson ment keresztül, hogy a határőrök meg voltak győződve róla, hogy lopott útlevéllel akar feljutni a gépre, ezért nemcsak nem engedték őt tovább, de még le is tartóztatták.

Fotó: freedigitalphotos.net/Clare Bloomfield

"Igazán aggasztó pillanat volt. Tudtam, hogy sokat fogytam, de sosem hittem volna, hogy nem engednek majd fel a gépre. Ám amikor megmutatták a képet, amit az érkezésemkor készítettek, akkor én magam is zavarba jöttem, hogy felismerjem magam. A kemény munka után azt hittem, sosem jutok haza a családomhoz, hogy megmutassam az egyéves kiképzés eredményét" - idézte a férfit a Daily Mirror című brit lap.

Ross Connor tavaly márciusban döntött úgy, hogy elege van az állandósuló légzési problémákból és abból, hogy már a legegyszerűbb séta is nehézségeket okoz számára, ekkor határozta el, hogy csatlakozik a Muay Thai Box tábor programjához Phuket szigetén. A következő 12 hónapban napi négy órát edzett a magas hőmérsékletű és páratartalmú helyen, így szabadulhatott meg kereken 50 kilótól. Szerencsére végül sikerült a határon is tisztázni a félreértést, és nem sokkal később már büszkén állhatott a családja elé az angliai Peterborough-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.