Csak almát és halat evett Scott Haze

Barlangba ment és 20 kilót fogyott egy filmszerepért

A zord tennessee-i hegyvidéken barlangokban éjszakázva, almán és halon élve készült fel a Cormac McCarthy Child of God című regénye nyomán forgatott filmben játszott szerepére Scott Haze.

2013.09.02 12:29MTI

A színésznek egy társadalomból kivonuló, emberségéből teljesen kivetkőző férfit kellett alakítania a James Franco által rendezett produkcióban. A felkészülésről Scott Haze a velencei filmfesztiválon számolt be a versenyprogramban szereplő film hétvégi világpremierje előtt.

A főhős, Lester Ballard azt követően szakít a civilizációval, hogy elárverezik családja földjét, elveszti otthonát és szüleit. A társadalmi szabályokat lerázva barlangokban él tovább teljesen elvadulva és leépülve. McCarthy a karaktert a gyilkos és hullarabló Ed Geinről mintázta, aki Norman Bates figuráját is megihlette a Psycho című filmben, és aki Bőrpofa mintája lett A texasi láncfűrészes mészárlásban.

Ballard szerepére készülve Haze 88 kilóról 68 kilóra fogyott, miközben alma- és haldiétán tengődött három hónapon át Tennessee hegyei között. Elhagyatott vidéken álló házát alkalmanként barlangokra cserélte, ahol néha hálózsák nélkül aludt, míg a decemberi hideg be nem köszöntött.



"Sokszor barlangokban aludtam denevérek között. Őrület volt. Hagytam, hogy menjen minden a maga útján, együtt lógtam a hegyiekkel, de annyira elzártam magam a világtól, amennyire csak lehetett" - idézte fel a színész. Korábbi életéből csupán egy iPodot vitt magával, amire Eminem-számokat töltött fel.

Franco elmondta, hogy Haze a forgatáson már szerepét teljesen átélve, lefogyva, szakállasan, zilált külsővel jelent meg, és a munkák során egy percre sem esett ki Ballard szerepéből. Haze hozzáfűzte: reméli, sokan úgy tekintenek majd a Child of God című filmre, mint a Taxisofőrre annak idején, "amely akkoriban szintén sokkoló volt", a színész szerint ez a film is egészen különleges és nagyszerű.

Haze és Franco régóta dolgozik együtt, mindketten tagjai annak a fiatal Los Angeles-i művészeket összefogó körnek, amelyben színészként, íróként és rendezőként is jegyeznek filmeket és színdarabokat. Franco nemcsak rendezőként, hanem színészként is szerepel a 70. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon: Gia Coppola filmjében, a Palo Altóban látható. A produkció Franco könyvéből született, amelyet szülővárosa kamaszairól írt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.