Lánya agydaganata miatt változtatott

44 kilót fogyott, miután hátat fordított a Mekinek

Sokáig egyszerűnek tűnt reggelire, ebédre és vacsorára mindig gyorséttermi kaját enni, hisz gyors volt, ízletes, és semmi fáradságba nem került az elkészítése. Ám aztán muszáj volt változtatni.

2014.06.17 12:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/joephotostudio

Ugye emlkeznek a Super Size Me című, nagy vihart keltett filmre, amelyben Morgan Spurlock saját magát nevezte ki kísérleti alanynak, és 30 napon keresztül kizárólag az egyik legismertebb gyorsétterem ételeit fogyasztotta? A rendező jelentős túlysúllyal fejezte be az egyhónapos kísérletet, és az utolsó napokban az őt folyamatosan kontroll alatt tartó orvosok már szinte könyörögtek neki, hogy fejezze be, mert nem garantálják, hogy túléli a kísérletet. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Spurlock időnként erősen túlzásokba esett, akkor is evett, amikor már nem kívánta - csak hogy betartsa a maga által felállított szabályokat -, és a kísérlet idején, 2004-ben még csak elvétve választhatott szendvics helyett salátát. Ennek ellenére az eredmény riasztó volt már akkor is.

Most hasonló történetről számolt be a 34 éves Jodie Edkins, aki 44 kilót fogyott azóta, hogy hátat fordított a kedvenc éttermének. Az angliai Derbyshire-ben élő nő azt mondta, akkor kaptak rá a gyorséttermi étkezésre, amikor lányánál, Islánál 2011-ben agydaganatot mutattak ki. Anya és lánya onnan kezdve rendszeresen, reggelire, ebédre és vacsorára is szinte kizárólag gyorséttermi ételeket ettek, hisz az kényelmes volt, szerették, és olcsónak is tűnt. Csakhogy a kilók észrevétlenül kezdtek felmászni Jodie-ra, mígnem két év alatt 54-es ruhaméretre kellett váltania. A változtatásra épp egy éve, tavaly júniusban szánta el magát, amikor a vizsgálatok azt mutatták, hogy Isla túlvan a veszélyen, az agydaganat teljesen eltűnt.

"Rabja lettem a McDonaldsnak, most azonban imádom az alakom és hogy egészségesebb életet élek" - mondta a büszke anya, aki már a 42-es méretű ruhák közt válogat, ha vásárolni megy. "Örülök, hogy hátat fordítottam a gyorsétteremnek. Most már alig várom, hogy vásárolhassak, mert bármilyen ruhát felvehetek, és azt szeretném, ha más elfoglalt anyák is tudnák, hogy van mód a fogyásra!" - lelkendezett. "Már egyáltalán nem is hiányzik a Meki, és sokkal boldogabb az életem nélküle" - idézte szavait a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.