Magyarországon először

Lézeres tüdőműtétet hajtottak végre az Országos Onkológiai Intézetben

Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon.

2013.11.15 16:44MTI

Az intézmény közlése szerint az intézet mellkassebészeti osztályán a múlt héten végezték a beavatkozást, a kislány tüdejéből több mint húsz áttéti daganatot távolítottak el a lézerkés segítségével. Erre a beavatkozásra eddig Bécsben volt lehetőség.

Az eszköz megvásárlására a Duna Aszfalt Kft. 25 millió forintos adományának köszönhetően volt lehetőség. A kislány gyógyultan hagyta el az intézetet néhány nappal ezelőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.