Félnek a nők bevallani a terhességet

Minden második nő titkolja a főnöke előtt a terhességét

Egy friss felmérés szerint a nők fele fél bevallani, ezért amíg csak lehet, halogatja a főnökénél a bejelentést: kisbabát vár. A felmérést Angliában végezték, de nálunk is igaz lehet.

2013.07.01 11:24ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A babavárás az esetek többségében örömteli esemény, és a kismamák legtöbbje alig bírja kivárni azt a bizonyos 12 hetet, amikor már sem babonából, sem egészségügyi kockázatok miatt nem kell tovább titkolóznia. Ám egy friss brit felmérés szerint minden második várandós nő leplezi a terhességét a munkahelyén és amíg csak lehet, igyekszik eltitkolni az állapotát, legfőképp a főnöke előtt. Az ok egyértelmű: fél a lehetséges következményektől.

A QualitySolicitors kérdőíveiből az derült ki, hogy a kismamák az esetek többségében nem kapják meg a megfelelő tájékoztatást, számos jogukról és őket megillető kedvezményekről nincs tudomásuk, a személyzeti osztályon pedig csak ritkán propagálják a várandós nők munkáját megkönnyítő részleteket. Emellett a munkahelyük biztonságáért is aggódnak, senki sem szeretné idő előtt elveszíteni az állását - részletezte a felmérésről beszámoló Daily Mail.

"Noha erős a jogi szabályozás, hogy segítse a munkaadókat és a munkavállalókat ott, ahol a "ne kérdezz, ne szólj" mentalitás érvényesül" - fogalmazott Craig Holt, a QualitySolicitors képviselője. A felmérés az angol nőket érintette, ennek ellenére az eredmény és az arányok a magyar munkavállalók körében is hasonlóak lehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.