"Úgy éreztem magam, mint egy börtönben"

Új esély: 63 kilósra dagadtak a heréi, mire leműtötték

Egy ártalmatlannak tűnő gyulladással kezdődtek Wesley Warren megpróbáltatásai, amiknek következtében öt éven keresztül szégyenkezve igyekezett elkerülni az embereket is.

2013.06.24 12:23ma.hu

Nemcsak autóba ülni és vezetni volt képtelen az elmúlt öt évben Wesley Warren Jr, de az egyszerű járás is komoly nehézségeket okozott neki, a szexről pedig nem is álmodhatott egy durva betegség miatt. Az egykor ügynökként dolgozó, Las Vegasban élő férfi problémái egy átlagosnak tűnő heregyulladással kezdődtek, amire az orvosa antibiotikumot írt fel, ám a fájdalom és a duzzanat nemhogy nem csökkent, hanem tovább nőtt a gyógyszer beszedése után is, míg darabonként egy-egy strandlabda méretével nem vetekedett a két golyója. Emiatt egy ideje már nadrágot sem tudott húzni, kapucnis felsőkbe öltözött, a két lábát a pulóver ujjába dugva, a heréit pedig maga a kapucni fedte, amit egy pánt segítségével cipzározott össze.

A 49 éves, jelenleg munkanélküli férfiról a Channel 4 csatorna forgatott dokumentumfilmet, végigkísérve a műtétét, amelynek köszönhetően most új esélyt kapott a normális életre. Mind kiderült, egy rendkívül ritka betegség, a scrotalis lymphoedema támadta meg, ami az úgynevezett "elefánt-betegség" egyik okozója - az ebben szenvedők egyes testrészei abnormális ütemben kezdenek növekedni. Warren elváltozása azt is jelentette egyben, hogy a vécézés minden alkalommal rettenetes kínokat okozott neki, még az ülés is erős fájdalmakkal járt.

Fotó: Channel4

"A legegyszerűbb dolgok hiányoznak, mint elmenni a postára, bevásárolni a boltban... Ez majdnem olyan, mintha börtönbe lennék zárva. Nem tudom, mennyi ideig kell élnem ezzel a folyton növekvő herével" - mondta a műtét előtt a tévé kamerája előtt. Arra esélye sem volt, hogy valaha megfizesse a bonyolult műtétet, amire szükség volt, a társadalom-biztosítás ezt nem fedezte, a férfi pedig jó ideje segélyekből él. Utolsó reményként Warren a közösségi hálóhoz fordult, amivel a tévé figyelmét is magára irányította, és 2000 dollárt sikerült összeszednie.

Csakhogy ekkor a segélyeket folyósító iroda felfüggesztette a támogatását, mondván, annyi pénze van, hogy erre nem szorul rá, így Warren abbéli félelmében, hogy a házát is elveszítheti, inkább lefújta az akciót és úgy döntött, egy aukciós oldalon előre elárverezi a herezacskóit és annak a bevételéből fedezi a kezelést. Ekkor hallotta meg a történetét egy kaliforniai orvos, aki felajánlotta, hogy ingyen elvégzi a több százezer dollár értékű beavatkozást.

A műtét előkészületei és a 13 órás operáció ideje alatt végig forgott a Channel 4 kamerája. Ennek során több mint 60 kilónyi szövetet távolítottak el, ami már szinte tökéletes Warren hétköznapi életéhez, de az orvosok most úgy tervezik, hogy egy későbbi műtéttel a nemi funkciókat is helyreállítják.

"El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok a jövőre nézve" - lelkendezett a férfi a műtét után. "Hálás vagyok, hogy visszakaptam az életem."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.