Jót tettek a záporok

Csökkent a pollenterhelés

Az elmúlt napokban a záporok és a lehűlés hatására valamelyest csökkent a pollenterhelés az országban.

2013.05.06 17:30MTI

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ugyanakkor kiemelte: annak ellenére, hogy javult a helyzet, a tavaszi pollenszezon csúcsidőszaka még nem ért véget: tíznél is több allergén okozhat tüneteket. Jelenleg az eperfafélék pollenszemei vannak jelen a legnagyobb számban a levegőben, de a tölgy virágporát is magas koncentrációban regisztrálták a pollencsapdákban. A platán pollenszórása ugyan kissé visszaesett, de még így is tüneteket okozó szintet mértek.
 
Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint a gyertyán és a fenyőfélék pollenszórása a legtöbb állomáson közepes, de néhol a magas szintet is elérte. Mindenhol tüneteket okozó, közepes koncentrációban regisztrálták a dió, a bükk, a nyír, a kőris, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a fűz, a pázsitfűfélék pollenszemeit is, továbbá Zalaegerszegen a juhar, Pécsett pedig a vadgesztenye virágporát - olvasható az OKI jelentésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.