Pollenhelyzet

Egyre több növény okozhat allergiás tüneteket

Tovább erősödött a pollenterhelés az országban, egyre több növény virágpora okozhat allergiás tüneteket az allergiásoknak.

2013.04.27 16:00MTI

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Közleménye szerint a platán virágporát több városban is magas, Pécsett pedig nagyon magas koncentrációban regisztrálták.
   
Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint a héten egy-egy napon a kőris, a fűz, a nyír és a juhar pollenkoncentrációja is elérte a magas szintet. Folytatódott a gyertyán pollenszórása, s az éger, a mogyoró és a szil virágpora is megjelent a csapdákban.
   
Elkezdődött, illetve felerősödött a tölgy és a bükk pollenszórása, s egy-egy helyen megjelentek a pázsitfűfélék, az eperfa és a dió pollenszemei is.
   
A ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár pollenkoncentrációja csökkent, de jellemzően továbbra is közepes - vagyis tüneteket okozó - koncentrációt mértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.