Naponta több mint 100 abortusz

A tinik csinálják, de fogalmuk sincs róla

A magyar tinik még mindig nagyon keveset tudnak a fogamzásgátlás lehetőségeiről, pedig ők a legvédtelenebb korosztály.

2012.10.31 14:57ma.hu

Ennek részben az az oka, hogy nagyon sok családban a szexualitás mind a mai napig tabutémának számít. Ugyanakkor minden tizenévesnek esélyt kell adni arra, hogy megismerje a modern fogamzásgátlási módszereket, és a nőgyógyász segítségével kiválaszthassa a számára legoptimálisabb lehetőséget.

A legfrissebb adatok szerint 2011-ben közel 40 ezer abortuszra került sor, amely mintegy 5,1%-os csökkenést jelent. Ez szinte minden korosztályt érintett, kivéve a tizenéveseket, akiknél növekedett az abortuszok száma. Ez rávilágít, hogy a legvédtelenebb korosztály még 2012-ben sincsen tisztában a védekezés fontosságával és lehetőségeivel. A fiatal lányok körében tudatosítani kell, hogy nem szabad pánikba esni, tehetetlenül várakozni, minél hamarabb keressék fel orvosukat, hiszen 72 órán belül még biztosan van megoldás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.