Akkor az igazi, ha van tagine!

Darált hússal töltött padlizsán oregánós paradicsomos babbal

Már unjuk a fasírtot, a bolognait, de szívesen ennénk valami izgalmasat darált húsból?

2012.07.23 08:14laptopkonyha

A laptopkonyhások ezt az ételt a filmen egy úgynevezett "tagine" nevű edényben készítik. Természetesen, hagyományos edényben is elkészíthető; az elkészítési idő ebben az esetben 3 óra + a bab áztatására szánt 24 óra.

Hozzávalók:

1 db nagyobb padlizsán
25 dkg darált hús
gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 kk reszelt citromhéj
1 kk szárított bazsalikom
aprított chilipaprika
bors

Paradicsomos babhoz
20 dkg gyöngybab
4 ek olívaolaj
20 dkg hagyma
1 db kaliforniai paprika, piros
6 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 tk cukor

Elkészítés

Tehát, a paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Természetesen, azt az utat is választhatja, amit a filmen a Laptopkonyha.hu csapata: használhat konzerv főtt babot, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.

Visszatérve a receptre: apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk. Fölforraljuk, és utánaízesítünk.

A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük. A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük, és leöntjük a paradicsomos babbal. Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük, puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.

Tálalás

Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.