Hova menjünk enni?

A legjobb olcsó budapesti éttermek

Ha olyan helyet keres, ahol különlegesen jót lehet ebédelni viszonylag olcsón, nem kell tovább kutatnia. A ma.hu sorra szedte Budapest legmenőbb bisztróéttermeit, hogy ne dobjon ki egy kalap pénzt közepes ételre. Válogatásunk szubjektív, de mindenképp megéri kattintani!

2012.07.10 09:14sabater - ma.hu

Olimpia étterem

VII. Kerület, Alpár utca 5.

Az Olimpia állítólag egy gyrososból lett átalakítva kiváló gasztroétteremmé. Amikor 2008-ban megnyitottak, a dizájnra nem sokat költöttek – amely így is szép, letisztult lett –, inkább a konyha fejlesztésére fordították a pénzt, és milyen jól tették! Az Olimpia kipróbálása kötelező annak, aki igazán el akarja kápráztatni párját vagy barátait, ráadásul a kiváló ételekhez (étlap nincs, a menü folyamatosan változik) megfizethető ár társul. A kiszolgálás közvetlen és kedves, legutóbbi alkalommal nem átallottak például ránk szólni, hogy nyugodtan fogjuk meg kézzel a húst, ezt a fajtát úgy szokás enni. De mindezt közvetlenül és kedvesen tették. Ha nem kíméljük a pénztárcánkat, vacsorára is benevezhetünk, 5900-8500 forintos áron, ami mellé borok és meglepetések társulnak, de az ebédmenü szinte bárki számára megfizethető. És nem tudnak hibázni.

A ma.hu értékelése: 5/5.
Az ebédmenü ára: a főétel 1600, két fogás 1950, három fogás 2250 forint

Mák bisztró

V. kerület, Vigyázó Ferenc utca 4.

A MÁK menüje valamivel drágább, a két fogás itt már 2800, a három pedig 3500. Ezért viszont nem akármilyen étkeket kapunk, bár étlapot itt is hiába keresünk – ez lassan a minőség fontos jele lesz. A hely kialakítása kellemes, egyszerre idéz romkocsmát és elegáns éttermet, ami az abszurd hangzás ellenére jó kombináció. Az ételekről elég annyi, hogy volt szerencsénk egy héten belül kétszer is kipróbálni a helyet (azóta sem, pedig kéne), és az elsőre evett mangalicapofától egyszerűen nem bírtunk elszakadni. Még szerencse, hogy a menüt változtatják, máskülönben mindig azt ennénk. Pedig a többi is jó. A kiszolgálásról pedig annyit, hogy a borravaló adásánál szóltak, hogy a szervízdíj benne van az árban. Nem baj, mondtuk.

A ma.hu értékelése: 4/5 (az ár miatt)
Az ebédmenü ára: két fogás 2800, három fogás 3500 forint

Pesti disznó

VI. kerület, Nagymező utca 19.

A Pesti disznó azoknak való, akik valóban olcsón szeretnének nagyon jót enni. A kiváló hangulatú étterem menüajánlata nem mérhető különlegességben az Olimpiához és a Mákhoz, ízben azonban igen. A Disznó koncepciója, hogy hagyományos, magyaros ételeket készítenek el újragondolva – és hát az újragondolás rendszeresen jól sikerül. Sajnos csak egyszer volt alkalmunk kipróbálni a menüt, akkor az adag picit kevés volt - akkor még lehetett ugyanis normál és nagy adagot kérni, és mi az előbbit választottuk. Ezen azóta állítólag változtattak, figyelve a vásárlók igényeire, így már mindenki jóllakhat, olcsón.

A ma.hu értékelése: 4/5
Az ebédmenü ára: két fogás 990, három fogás 1390 forint

Laci!Konyha!

XIII. kerület, Hegedűs Gyula utca 56.

A Laci! Konyha! elnevezésű étteremben voltunk ebédelni és vacsorázni is. A helyzet, hogy az utóbbi fényévekkel verte az előbbit, igaz, akkor még volt érdemi különbség árban is, mára ez eltűnt. A Laci! sem tartozik a legolcsóbb helyek közé, de három fogásért 2950-et elkérni azért nem nevezhető pofátlanságnak – ráadásul ez lehet három desszert, három előétel vagy három főétel is, tetszés szerint! A kiszolgálás itt is elsőrangú, az ételek színvonala viszont ingadozik – igaz, a csodálatos és a „csak” nagyon jó között. A vacsora talán életünk legjobbja volt, az ebéd viszont ezt nem is közelítette. Állítólag most már nincs különbség, kérdés viszont, hogy melyik lett az irányadó.

A ma.hu értékelése: 4/5
Az ebédmenü ára: három szabadon választható fogás 2950 forint

U26/Bisztronómia fakultáció

VI. kerület, Teréz körút 55-57.

Az U26-ban először egy rockkoncerten jártunk – aztán enni. Sokszor. A legjobb ár/érték arányt ugyanis talán itt kapjuk: három fogást kevesebb mint 1700 forintért. Az adagok nem óriásiak, de három fogással bőven jól lehet lakni, és tévedni ők sem gyakran szoktak. Nem véletlen, hogy a fenti éttermek közül rendszeres vendégek csak itt lettünk, ez ugyanis egyszerre különleges és megfizethető, ráadásul (az Olimpiával szemben) a belváros szívében van. Az egyetlen félelmünk, hogy időközben séfet cseréltek, és azóta nem próbáltuk újra a helyet, de mi bízunk abban, hogy maradt az eredeti színvonal.

A ma.hu értékelése: 5/5
Az ebédmenü ára: három fogás 1650 forint

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.