Később jön a szexuális teljesítőképesség csúcsa

Hoppá! A pasik jóval később érnek oda a szexben

Meglepő: egy új tudományos állítás szerint a férfiak szexuálisan jóval később érik el teljesítőképességük csúcsát, mint hittük.

2012.06.03 14:55ma.hu

Korábban úgy hittük: a nők később érkeznek el életük során abba az időszakba, amikor, úgymond, szexuális teljesítőképességük csúcsán vannak. Ezt azonban eddig nem gondoltuk a férfiakról.

Míg azelőtt az a nézet volt elfogadott - korábbi tanulmányok is ezt mutatták -, hogy egy férifinél ez az időpont 18 éves kora táján érkezik el, egy nőnél pedig 30 évesen, egy új tanulmány most azt állítja: ez csaknem fordítva van.

Egy, 1281 ember bevonásával készült felmérés kiderítette, hogy a hölgyek 28 esztendősen érik el csúcsteljesítményüket a szexben, míg a férfiak 33 éves korukban.

Vajon mi az oka annak, hogy az erősebbik nem tagjainál a szexuális teljesítőképesség később tetőzik? A szex-szakértők úgy vélik, ennek egyszerű magyarázata lehet: a szex azon dolgok közé tartozik életünkben, amely, minél többet műveljük, annál jobban megy. Gyakorlat teszi a mestert.

A férfiak számára beletelik egy időbe, mire alaposan kitanulják a női test reakcióit, felfedezik a hüvely működését. Ezen a téren a nők jóval előrébb járnak, és sok esetben korábban bele is jöhetnek a szexbe, megtanulva a "szabályokat".

Magyarázat lehet az is, hogy egy tartós kapcsolat, amelyben van idő és lehetőség kísérletezni a szexben, általában később jön el egy férfi esetében, mint egy nőében.

Talán ennek is köszönhető, hogy egyes férfiak előbb húznak gyűrűt a kedvesük ujjára - a gyakori, rendszeres szex nagy úr...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.