5 dolog, amit szeretne tudatni a pasival...

Szex: kell egy kis Idő, mire "bemelegszik" a nő

Nem csak duma, hogy a legfontosabb dolog egy párkapcsolatban a bizalom és az őszinte beszéd. Sajnos azonban a férfiak és a nők más módon fejezik ki magukat...

2012.05.10 18:55ma.hu

Egy hosszútávú párkapcsolatban nagyon fontos őszintének lenni a párunkkal - gyakorlatilag ez az egyik leglényegesebb dolog ahhoz, hogy egy jól működő kapcsolatot minél tovább fenntartsunk.

Nem újdonság azonban, hogy a férfiak és a nők máshogy fejezik ki magukat, más stílust használnak. Sajnos a férfiak emiatt gyakran húzzák a rövidebbet: a hölgyek legtöbbször nem egyenesen közlik a dolgokat, hanem céloznak, utalnak rá.

A lányok többsége úgy nőtt fel, hogy azt gondolja: ha egy férfi igazán szereti őt, akkor tudja, kitalálja, mi jár a fejében, mire vágyik. Ez azonban nem túl reális elvárás.

Nos, ha már a helyzeten nem könnyű változtatni, íme egy kis könnyítés a férfiak számára. Az 5 fő dolog, amit a nő szeretné, ha a férfi tudna!

- Soha, soha nem felejtsünk el szülinapot, évfordulót!

Ha lehet, még csak ne is poénkodjunk azzal, hogy elfelejtettük - a nők számára ez cseppet sem vicces, inkább bántónak találják. Sőt, hajlamosak azt hinni, hogy nem fontosak a férfi számára, ha még a születésnapjuk időpontját sem képes megjegyezni.

- Ha dicsérünk, az legyen személyes

Sose mondjuk azt, "szeretem az olyan lábakat, mint a tiéd", mert az ilyen típusú bókoknak egy nő határozottan nem örül. Azt sem árt tudni, hogy csak akkor dicsérjünk, bókoljunk, ha azt a bókot őszintének érezzük. És sosem túl sokat, mert ha csak úgy röpködnek a bókok, egy idő után nem tűnnek őszintének.

- Ha megkérdezzük, megmondja, mi esik jól a szexben

A trükkje az, hogy az adott pillanatban érdemes megkérdezni. Ha éppen vacsora közben szegezik neki a kérdést, a legtöbb nő kényelmetlenül fogja érezni magát ahhoz, hogy ezt kifejtse. Ám ha az ágyban, az izgalom hevében érdeklődünk, "mit tehetünk még érte", akkor nagy valószínűséggel megkapjuk a helyes választ.

És még valami: a legtöbb nő nem úgy reagál a szexuális ingerekre, ahogyan azt a pornófilmekben látjuk! Kell egy kis idő, mire a "motor bemelegszik".

- Hallgassuk meg őket!

Néha nehéz feladatnak tűnik, mert valljuk be, a nők sokszor beszélnek túl sokat (legalábbis a pasikhoz képest). Ám ha a férfiak nem hallgatják meg őket, azt a nők úgy értékelik, hogy nem tisztelik, nem becsülik őket, nem kíváncsiak rájuk. Az időnként bólogatás sem a legjobb megoldás - legalább szúrjunk közbe egy-két kérdést...

Ha a pasi nem reagál, a nőben felmerül a kérdés, vajon vele van-e még, vagy gondolatban már egészen máshol jár?

- A nők javíthatatlanul romantikusak

Tehát sose kérdezzük meg, "szeretnéd, ha vennék neked virágot?" (mert a nők többsége igenis szeretné!) Csak tegyük meg. Ha meglátunk valamit, kedvünk lenne venni neki egy kis sütit, akkor vegyük meg. Csak úgy.

A kis dolgok ugyanúgy számítanak, mint a nagy gesztusok. Küldeni egy kedves üzenetet, egy aranyos képeslapot nem kerül semmibe, de a nő mégis nagyon boldog lesz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.