4 meglepő dolog, ami tönkreteheti a szexet

Hát a nőt minden zavarja szex közben?

Mint tudjuk, egy nőnél a szex nem működik gombnyomásra - sajnos, számos dolog, ami az agyban - vagy a környezetben! - játszódik, befolyásolhatja, van-e kedve a "dologhoz", vagy sem.

2012.05.08 10:05ma.hu

Amikor a nők szexfilmet néznek, az agy képfeldolgozási területén csökken a vérellárás - állapította meg a Gronigen egyetem tanulmánya. Az agy ugyanúgy lehet a szorongás-, mint az izgalom állapotában.

Az új tanulmány szerint a pornográfia hatására a nő nem kerül a szorongás állapotába, mivel amikor felfogja az agy a képeket, realizálja, hogy amit ott történik, az nem veszélyes. Ez jó hír, mivel a szorongás komoly libidó-romboló lehet.

Ugyanakkor számos gondolat tehet róla, ha egy nő nem kívánja a szexet. Mik ezek?

- A nők igen sokat gondolnak arra, mi jár a férfi fejében

A szexuális szorongásnak gyakori oka, hogy szégyellik a testüket. Nem elégedettek a külsejükkel, és amikor ágyba kerülnek a pasival, azon jár az eszük, vajon hogyan tekint a testükre. A The Journal of Sexual Research tanulmánya szerint a megkérdezett 200 nő egyharmada elégedetlen volt a testével, megjelenésével, és ez felettébb kedvetlenné tette őt.

A férfi egy dolgot tehet, hogy ezt az érzést csökkente: ne feledje el többször is elmondani a párjának, milyen fantasztikusan néz ki meztelenül. Részletekbe is nyugodtan belemehet! Dicsérje a szép bőrét, a kebleit, a hátát, a szexis fenekét. A "befektetés" hosszú távon meghozza a gyümölcsét!

- Számít a hőmérséklet

Meglepő, de a megfelelő hőmérséklet is elengedhetetlen egy nő számára ahhoz, hogy meglegyen az élvezet. Gert Holstege, a Gronigen egyetem tanulmányvezetője elmondta, tanulmányuk kezdetekor csupán a résztvevő nők 50 százaléka érte el az orgazmust - ugyanakkor a kutatók rájöttek, hogy a hölgyek kényelmetlenül érezték magukat, mert hideg volt a lábuk.

Amikor zoknit kaptak, 80 százalékban elérték az orgazmust. A titok nyitja persze nem a zokni. Ahhoz, hogy a nyugalom meglegyen az amygdala és a prefrontális kéreg szintjén - ez az agyi terület felelős a szorongás, a félelem, a veszély-jelek kialakításáért -, szükség van a kellemes, biztonságos környezetre, akkor a nő el tudja engedni magát.

Tehát az elvárás egyértelmű: a nőnek biztonságban kell éreznie magát a környezetben ahhoz, hogy minden jól működjön.

- Zavaró hangok

Holland kutatók megállapították, hogy a különféle hangok is zavarják a nőket - a tanulmány során erotikus filmet nézettek a résztvevőkkel, és közben zavaró hangokat alkalmaztak. Kiderült, hogy a zajok mind a 41 résztvevő hölgyet zavarták, és csökkentették náluk a szexuális vágy ébredését.

Amit a férfi tehet: szüntesse meg a zavaró körülményeket: ne szóljon a tévé, rádió, ne pittyegjen a telefon. Legye meg a meghitt környezet.

- Túlságosan aggódik, hogy a férfinak jó-e

A Ball State kutatói kérdőíveket töltettek ki 74 nővel, amelyből kiderült: nemcsak meztelen külsejük, szexuális teljesítményük miatt is aggódnak a partnerük előtt. 70 százalékuk állította, hogy zavart érez, ami csökkentette a szexuális kielégülést, kevesebb orgazmushoz vezetett, valamint ahhoz, hogy eljátsszák azt.

A férfi annyit tehet, hogy megpróbálja kiküszöbölni ezt. Szex közben a nő fülébe suttogja, hogy mennyire jól érzi magát vele, hogy milyen hihetetlenül izgalomba hozza őt. Az "édes kis semmiségek", a szexis megjegyzések is sokat segíthetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.