Ha nincs orgazmus, marad a stagnálás

Nők: hiába a szex, ha nincs orgazmus!

A szeretkezés áldásos hatásairól hallhattunk már eleget. Mi történik azonban, ha egy nőnek nincs partnere vagy nincs módja arra, hogy rendszeresen éljen szexuális életet?

2012.03.27 18:55ma.hu

A legnyomósabb ok arra, hogy rendszeresen szeretkezzünk, nemcsak az élvezet - a szex jót tesz az egészségnek.

A The Journal of Sexual Medicine szaklapban megjelent tanulmány rámutat, hogy azok a nők, akik havi két alkalomnál kevesebbszer szeretkeznek, gyakrabban lesznek betegek, mint akik rendszeresen jutnak orgazmushoz.

A Monash ausztrál egyetem Női egészségügyi programjának kutatói felfedezték, hogy akinek több orgazmusa van, az magasabb energiaszinttel bír, kisebb eséllyel támadja meg valamilyen betegség és általában véve sokkal jobb a közérzete.

Miközben nem kérdés, hogy az emberek többsége szeret szexelni, a nők számára kulcsfontosságú az orgazmus elérése egészségügyi szempontból.

Tehát, ha a hölgyek művelik is a szexet, de úgymond felesleges köröket futnak, mert nem elégülnek ki, nem érik el az orgazmust, kevesebb egészségügyi előnyt tudhatnak be a szexnek.

Úgy is mondhatjuk, nem használják ki eléggé az ágytorna áldásos hatásait...

A rendszeres és kielégítő szexuális élet a szakemberek szerint közvetlenül azok a jó tanácsok mögött áll, miszerint igyunk napi 8 pohár vizet, hogy szervezetünk megfelelően hidratált maradjon, vagy hogy fogyasszunk naponta gyümölcsöt és friss zöldséget.

Csak arra kell tehát ügyelni, hogy a nő el is jusson a "célig" - azaz az erősítő és egészségesen tartó orgazmusig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.