Ne légy a szex miatt zabos, egyél inkább zabot

Ettől lesz tartósabb az erekció!

A kagyló és az osztriga jótékony hatásairól már hallhattunk, de vajon van-e még biztos és természetes módja annak, hogy növeljük az erekciót és az ágyban töltött időt...?

2012.05.21 10:15ma.hu

A szexisség kulcsa a joghurtban keresendő - legalábbis az egereknél. Egy korábbi tanulmány felfedezte, hogy az egereket "kanosabbá" teszi a joghurt. A kutatók szerint ehhez a probiotikumoknak van köze.

No, de mi a helyzet az embereknél? A joghurtot eddig a súlyvesztéssel hoztuk összefüggésbe, a szexisséggel még nem. Vannak ugyanakkor ételek, amelyeket köthetünk a libidó fokozásához, mert növelik a tesztoszteron-szintet. Szerencsénk van, mert az alábbi élelmiszerek nemcsak a libidónkat emelik, de nem is hizlalnak...

- Fogyasszunk diót! Egy marék dió vagy mandula elfogyasztása naponta jó hatással lesz ránk. Arginin nevű aminosavban gazdag, amely segíti a vér áramlását a szervezetben - beleértve az "alsóbb területeket" is, vagyis erősebb erekciót is eredményez.

Egy tanulmány ráadásul arra a következtetésre jutott, hogy a telítetlen zsírsavakban gazdag étrendet követő férfiaknak magasabb a tesztoszteron-szintje. Tessék tehát enni avokádót, olívaolajat, diót, egészséges zsírokat!

- Osztriga és kagyló - ezek fogyasztásának jótékony hatásairól is hallhattunk már. Casanova állítólag 50-et bevágott reggelire - tudhatott valamit. A kagylóban levő, magas cinktartalom a kulcsa a spermiumtermelésnek és jobb vérkeringést eredményez. Persze, nem kell 50-et megenni, 6 darab is biztosítja a szükséges ásványi anyag-mennyiséget (ami 15 milligramm). Remek cink-forrás még a tojás, a rák, a hal és a fekete csokoládé.

- Miért jó a zabpehely? Azon kívül, hogy reggelire kiváló, L-arginint tartalmaz. Ez egy aminosav, amely csökkenti a vérerek merevségét. Használják merevedési zavar ellen, mert segíti az izmok lazulását. Növeli a véráramlást, tehát az erekció megtartása is hosszabb ideig lehetséges.

- Kerüljük az alkoholt! A rendszeres ivás, még ha a mennyiség mértékletes is, 7 százalékkal csökkenti a tesztoszteron szintet, állítja egy holland tanulmány. Egy este maximum 1-2 pohár italt fogyasszunk, vagy korlátozzuk alkoholfogyasztásunkat csak egy-két alkalomra hetente!

- Jobb, ha organikus, bio-élelmiszereket választunk. Ha úgy véljük, egy alma elfogyasztása nem árthat, gondoljuk újra. Egy 2011-es tanulmány szerint ugyanis 37 szerből, amelyet az ételekre használnak, 30-nak negatív hatásai lehetnek a reprodukciós rendszerre.

A vegyi anyagok blokkolhatják a tesztoszteront, és ez oka lehet az alacsonyabb spermaszámnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.