Legyen mindig kéznél tökmag

6 tipp - így faragjunk le még több kalóriát!

Ha diétáról van is szó, maradjunk rugalmasak - fogyókúrázni mindig elkötelezettséget jelent, de a leghatékonyabbak akkor leszünk, ha étrendünkbe vezetünk be egy kis változtatást.

2012.04.27 14:25ma.hu

Együnk kedvünkre, de tartsuk meg csinos alakunkat - jól hangzik, nem? A következő 6 diéta tipp segít abban, hogy egészségesen táplálkozzunk és mégis telítettnek érezzük magunkat.

- Barbecue szósz és szendvics

A majonéznél és ketchupnél sokkal diétásabb megoldás a mustár, de még a mustárnál is van jobb: faragjuk le cukor- és zsírbevitelünket barbecue szósszal, ami kiváló töltelék lehet a teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből készült szendvicsbe.

- Húsgombóc, barnarizzsel

Egyszerű karcsúsító tipp: fogyasszunk kevesebb kalóriát kedvenc húsgombócunkkal és barna rizzsel. A húsgombócot csupán fele annyi darált marhahússal készítsük, mint amennyit az eredeti recept javasol, és barna rizzsel töltsük ki, ami egészséges és megfelelően telítő. Ez aztán a bűntudat-mentes menü!

- Szója chips

Ha rágcsálnivaló, nassolnivaló után néznénk, a szója chips megfelelő választás. A helyi élelmiszerboltban nagy valószínűséggel fellelhető - sokkal jobb, mint ha normál, zsíros chipset ropogtatnánk, mégis jól esik!

- Fagyasztott gyümölcs-püré

Készítsünk gyümölcsös finomságot fagyasztott és friss gyümölcsök felhasználásával. Keverjünk össze a turmixgéppel banánt, barackot, almát és egyéb gyümölcsöket: máris kész a finom, gyors és egészséges energiabomba szervezetünk számára. Étvágyunkat és sóvárgásunkat is kordában tarthatjuk vele.

- Savanyúság mix

A magas kalóriás, öntetes saláták és köretek helyett fogyasszunk minél több savanyúságot! Szolgáljunk fel a főételekhez egy közepes tálban kovászos uborkát, paprikát, karfiolt, készítsünk finom keveréket belőlük. Ezekkel az igen egészséges összetevőkkel könnyebben lefaragjuk a kilókat, mint hinnénk.

- Együnk tökmagot


Vágjuk el a sós ropogtatnivalók iránti sóvárgásunkat fehérjében és magnéziumban gazdag tökmaggal. A nem sós változatot válasszuk, a tökmag mindig legyen kéznél, ha utazunk, ha a munkahelyen vagyunk, az éhség gyors kezelésére!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.