A diétához étkezési szokásainkon változtassunk

Ne keveset, minőségit - így fogyjunk biztonságosan!

Ha kevesebbet eszünk heteken át, szinte biztos, hogy a fogyás útjára lépünk - ezt azonban elérhetjük egészségesebben is, ha kiiktatjuk káros étkezési szokásainkat, és karcsúság-barát ételeket vetünk be.

2012.04.15 08:55ma.hu

Kevesebb evéssel valóban elkezdhetünk fogyni, mégis, ha egészségesebben és lépésről lépésre, könnyen szeretnénk leadni fölös kilóinkat, jobb, ha étkezési szokásainkon változtatunk.

Hogyan? Próbáljunk ki 6 trükköt, amellyel nemcsak étel-bevitelünket tartjuk kordában, de anyagcserénket is felpörgetjük - ami elősegíti a fogyást.

- Együnk tojás fehérjét

A hosszútávú megoldáshoz olyan ételekre lesz szükségünk, amelyekkel a fogyás könnyen elindul és a súly fenntartható. A tojásfehérje gyakori fogyasztása például megfelelő mennyiségű energiával és fehérjével lát el bennünket, és megkönnyíti a szervezet dolgát abban, hogy a már meglevő zsírt elégesse - együnk tehát gyakran fehérjét a teljes tojás helyett.

- Lassan ehető nassolnivalók

A rágás teszi lehetővé, hogy emésztőrendszerünket csúcsformában tartsuk. Válasszunk olyan ételeket, amelyeket tovább kell rágni és lebontani is tovább tart.

A bébirépa, az apróra vágott zöldségek egy kis egészséges mártással, vagy a levegőn pattogtatott kukorica kielégíti nassolási vágyunkat, és csak kis mennyiségű kalóriával jár. Próbáljuk ki a sült almát is!

- Vad lazac

Növelnünk kell halfogyasztásunkat, ha fogyni akarunk, különösen, mert a hal Omega 3-zsírsavval van tele, ami segíti az anyagcsere megfelelő működését. A lazac az egyik legjobb választás. Készítsünk ízletes salátákat halfalatokkal, zöldséges tálat teljes kiőrlésű tésztával! Használjuk őket gyakran, ha laktató ételre van szükségünk.

- Grillezett csirkét sült helyett


Egy diéta során a legrosszabb, amit ehetünk, a bő olajban sült étel. Itt az ideje kiiktatni ezeket az étrendünkből és a grillezett változatokat előnyben részesíteni. Ideális a fogyáshoz a grillezett hús grillzöldségekkel, ráadásul nagyon finom, és még a kerti partihoz is tökéletes választás. Rengeteg kalóriát takarítunk meg velük!

- Sovány feltétek

A kedvenc pizzánkat kolbász és pepperóni nélkül is készíthetjük - amennyiben a pizzát nem akarjuk kihagyni étrendünkből, a leghizlalóbb feltétek helyett használjunk egészségesebbeket: sonkát, sovány csirke- vagy pulykahúst, halat. Alacsony kalóriásak és jó hatással vannak az anyagcserére, valamint fehérjében gazdagok.

- Együnk reggel is gyümölcsöt!


Végül még egy kis trükk a tartós fogyáshoz: a bogyók, citrusfélék, az alma, a fagyasztott formában is kapható gyümölcsök legnagyobb vitamin- és antioxidáns forrásaink lehetnek. Adjuk őket zsírszegény joghurtunkhoz, készítsünk páratlanul finom energianövelőt, amely az anyagcserét is felpörgeti. Így igazán jól indul a reggel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.