Rettegett tuberkolózis - sokszor fel sem ismerik

Még mindig gyerekek ezrei halnak meg tbc-ben!

Évente mintegy 70 ezer gyerek halálért felelős a tuberkulózis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

2012.03.22 13:00MTI

Ma is mintegy 70 ezer gyermek halálát okozza a tuberkolózis évente. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a betegséget sok esetben nem ismerik fel - mutatott rá Malgosia Grzemska, a WHO koordinátora.

A tuberkulózis gyerekeknél mutatkozó tünetei gyakran különböznek a felnőtteknél jelentkezőktől.

Míg a felnőttek például egyfolytában köhögnek, addig a gyerekeknél sokszor egyfajta letargikus állapotot okoz a kór - írta jelentésében a WHO.

A tbc évente mintegy 500 ezer csecsemőt és gyereket fertőz meg WHO szerint.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a környezetében tuberkulózisos megbetegedéseket észleltek, kórmegelőző kezelést kellene kapniuk - húzta alá az ENSZ szakosított intézményeként működő genfi székhelyű szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.