Takarítsunk szódabikarbónával és ecettel!

Szájba és vécébe is jó - mi az?

A természetes tisztítószerekkel takarításnak számos előnye van. Nemcsak ártalmatlanok az egészségre, de jóval olcsóbbak is, mint a boltban kapható vegyszerek.

2012.03.09 16:55ma.hu

Ha az egészségünket igazán szem előtt szeretnénk tartani, érdemes a házunk, lakásunk tisztán tartásáért felelős szerek között is körülnézni.

A drogériákban, háztartási boltokban kapható takarító szerekkel elérjük a kívánt hatást, de az erős vegyszerek belélegzése egyáltalán nem előnyös számunkra, hát még ha puszta kézzel is hozzájuk érünk.

Hogyan használhatnánk hatékony, de természetes tisztítószereket? A mosogató kitakarítására, edények mosogatására és a fürdőszoba takarításra már ajánlottunk környezet- és emberbarát megoldásokat, most jöjjön a vécé és a padló tisztítása.

Vécétisztítás ecettel

A recept a szódabikarbóna gyengéd súroló képességét, az ecet savasságát és a teafa illóolaj antibakteriális hatását összesíti. Elkészítéséhez mindössze 2 perc szükséges. Egy mérőpohár és egy vécékefe is kelleni fog.

Összetevők:

-
1/2 csésze szódabikarbóna
- 10 csepp teafa-illóolaj
- 1/2 csésze desztillált fehér ecet

Öntsük rá a keveréket közvetlenül a vécécsészére, majd hagyjuk egy kicsit pezsegni rajta. Ezután kezdjük el a tisztítást a vécékefével és dörzsöljük át a felületet.

Padlótisztítás

Az ecet biztonságos és nem mérgező, mégis hatékony tisztítószer. Megszárad bármilyen padlófelületen: jöhet a linóleum, PVC, csempe és fa. A kasztília szappan pedig azért jó, mert a makacs szennyeződéseket is eltávolítja.

A tisztítószer 2 perc alatt elkészíthető. Mérőpohárra, felmosóra (vagy rongyra), illetve egy olyan vödörre szükségünk lesz, amibe belefér 2 liter tisztítószeres felmosó víz.

Összetevők:

- 1 csésze desztillált fehér ecet
- 1/2 kupaknyi folyékony kasztília szappan
- 2 liter meleg víz

Öntsük az ecetet és a szappant a vödörbe, majd öntsünk hozzá vizet. Használjuk a felmosót az összekeveréshez. Ne maradjon túl nedves - majd töröljük fel vele a padlót, és hagyjuk, hogy a levegő szárítsa meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.