A gyakori szex a középkorúak kánaánja?

Döntsd le a falat - ágyba döntsd inkább az asszonyt!

Boldogabbnak mondják házasságukat és életüket általában azok az idősebb emberek, akik élnek szexuális életet, még akkor is, ha ez nem túl gyakori - derült ki egy amerikai tanulmányból.

2011.11.23 08:15ma.hu

Az idősebbek körében összefüggésbe hozható az aktív szexuális élet a nagyobb fokú boldogságérzettel és általában azzal, mennyire elégedettek az életükkel - állapította meg egy új tanulmány.

Ennek során 238 házas embert vettek alapul, 65 évesek vagy ennél idősebbek voltak. Az eredmények azt mutatták, a szexuális aktivitás gyakorisága jelentősen befolyásolta a boldogságérzést a házasságban és általában az életben.

Az eredmény akkor is ugyanez volt, ha a kutatók számításba vették a kort, a nemet, az egészségi állapotot, a pénzügyi elégedettséget.

Azoknak, akiknek havonta több, mint egy szexben volt részük, közel 60 százaléka boldogabbnak mondta életét általában, összehasonlítva azzal a 40 százalékkal, akik az elmúlt évben egyáltalán nem szeretkeztek.

A havi több alkalommal szexelők 80 százaléka boldognak ítélte meg házasságát, összehasonlítva azzal az 59 százalékkal, akiknek nem volt szexuális életük az előző esztendőben.

Ez az amerikai tanulmány segít rájönni arra, hogy csak mert idősebb az ember, nem kell a szexnek is szükségszerűen megszűnnie - mondta Adrienne Jackson, a floridai mezőgazdasági és gépészeti egyetem professzorasszisztense. "Segít talán megnyitni a kommunikációt is egymás felé, újra felszítani a szikrát, és ledönteni a belső falakat, amelyek gyakran megakadályozzák az idősebb embereket abban, hogy szexuális életet éljenek."

Az összefüggés a szex és a boldogság érzés között jelentős és kiemelendő - tette hozzá a szakember. A tanulmány rávilágít arra, hogy a lakosság ezen egyre növekvő szegmensét segíteni kell abban, hogy ne fogja vissza magát, ha vágyik a szexre.

A résztvevőknek feltett kérdések között volt, hogy az elmúlt 12 hónapban hányszor volt részük szexben - legyen az vaginális, orális vagy anális szex -, mennyire érzik magukat boldognak napjaikban általánosságban - nagyon, éppen megfelelően, vagy nem túlságosan? -, illetve ugyanezek a kérdések hangzottak el konkrétan a házasságot illetően is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.