A középkorúak érzik legboldogtalanabbnak magukat

Ötvenéves vagyok, és már nem boldogtalan!

Egy felmérés szerint a középkorú emberek a leginkább boldogtalanok, ez a boldogtalanság azonban az 50-es éveik kezdetén hirtelen véget ér.

2011.04.25 15:00medipress.hu

Egy brit, svájci és német résztvevőkkel készült nemzetközi felmérés tanúsága szerint a középkorú emberek a leginkább boldogtalanok. Boldogtalanságuk azonban az 50-es éveik kezdetén hirtelen véget ér.

A Bert van Landeghem (Maastricht Egyetem) által vezetett kutatás adataiból egyértelműen kiderül, hogy a boldogsági szint a középkor elérése idején a legalacsonyabb.

Ebben az életkorban a legnagyobbak az elvárások és a munkahelyi és családi stressz is ilyenkor tetőzik. Bár a boldogsági szint idősebb korban jelentősen emelkedik, a 65 év felettiek boldogsága már jelentősen különbözik a 25 évesekétől.

"Bár a 25 évesek és a 65 évesek is egyetértenek abban, hogy 25-nek jobb lenni, mint 65-nek, a 65 év felettiek elfogadják azt, amijük van, és általában elégedettek az életükkel"
- nyilatkozta van Landeghem, aki szerint a boldogsági szint az életkor tekintetében egy U görbével jellemezhető leginkább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.