A fokhagymaolaj szív védelmében is hatékony!

Büdös és hatásos - nemcsak vámpírok ellen véd

A fokhagymát a vámpírok távoltartásához szükséges eszközként szokták viccesen emlegetni - hogy azokban tényleg távol tartja-e, nem tudjuk megmondani, de kutatók szerint megvédheti a szívünket.

2011.11.17 14:25ma.hu

Védelmet jelenthet a fokhagymaolaj fogyasztása a szívproblémák kialakulása ellen, mivel megelőzi a sejtkárosodást - jöttek rá kutatók.

Ez a hagyma, amelyet - ha jót akarunk magunknak - leginkább akkor eszünk, ha már sehová sem megyünk aznap, olyan összetevőt tartalmaz, mely megelőzi a szív szövet-roncsolódást, mely hosszabb távon szívrohamhoz vezethetne.

A tudósok olyan egereken tesztelték a diallyl triszulfid nevű összetevőt, melyek szívkárosodás kockázatának voltak kitéve, elzáródott koszorúereik miatt. A kezelés valóban kétharmadára csökkentette a szívszövet -károsodást.

A diallyl triszulfid, mely a fokhagymaolaj része, hidrogénszulfidot szabadít fel, melyről már korábban kimutatták, hogy kis mennyiségben védi a szív szöveteit.

Manapság a fokhagymaolaj formájában tehát szájon át is bevihetjük szervezetünkbe ezt a hasznos anyagot - az orvosok minden olyan szituációban használhatják, amikor hidrogén szulfidra lenne szükség.

David Lefer professzor az Emory egyetemről elmondta: azon dolgoznak, hogy szájon át bevehető szereket alkossanak, melyek szintén hidrogénszulfidot szabadítanak fel.

Így elkerülhető lenne, hogy ezt a hasznos hatóanyagot csak injekció formájában lehessen beadni, és ne csak vészhelyzet esetén. Hozzá kell tenni, hogy nagy mennyiségben a hidrogénszulfid erős méreg, a közelében néhány lélegzetvétel is halálhoz vezethet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.