Tulajdonságaik alapján ki lehet szórni őket...

Vigyázz! 5 jel, hogy a párod nem lesz jó feleség

Árulkodóak lehetnek bizonyos tulajdonságok egy nőnél, melyek arra utalnak, hogy talán nem kellene megkérni a kezét - érdemes idejekorán észrevenni ezeket.

2011.10.20 18:55ma.hu

Ha van rá mód, jobb elkerülni egy várhatóan rosszul végződő házasságot, igaz? De honnan tudjuk, nem válik-e később kibírhatatlan boszorkány a bájos hölgyből, akit az oltár elé vezettünk?

Ahogy sok mindennek, ennek is vannak jelei. Milyen feleség válik majd a nőből, akit szeretünk? Sose reménykedjünk olyasmiben, hogy a házasságkötés után "majd megváltozik". Nem fog. A népszerű dalok által sugallt a "szerelem mindent megold" pedig sajnos sokszor nem igaz.

Nemcsak azt kell tehát megfontolnunk, mielőtt megkérjük a hölgy kezét, hogy mi magunk készen állunk-e a házasságra. Az is jó kérdés, ő vajon készen áll-e, és megvannak-e benne azok a tulajdonságok, amelyek jó feleséggé teszik. Lássuk, melyek azok a dolgok, amelyeknek, ha a nő birtokában van, tanácsosabb nem feleségül kérni...

A figyelmeztető jelek:

1. Nyughatatlan típus:

A nő, akinek nehézséget okoz megtartani egy munkát, egy barátságot, vagy akár csak egy hajstílust is sokáig, talán nem az a típus, akiből jó házastárs lenne.

Számos, rövid életű karrierpróbálkozás van mögötte, gyakran cserélgeti a barátait, újakat szerez, a régieket eldobja; nem olyan ember, aki hosszútávú dolgokban gondolkodik, vagy képes ilyesmire. Állandóan változó életébe nem valószínű, hogy belefér egy hosszútávú és jól működő kapcsolat.

2. Féltékeny típus:

Ha már most vannak furcsa jelenetek, megjegyzések a részéről, vajon mit várhatunk, ha hivatalosan is egy pár leszünk? Feleségként még annyira sem fog semmilyen "gyanús jelet" (még ha ilyesmiről szó sincs) eltűrni.

Az ilyen típus minden nőre, aki a férfi közelébe kerül, féltékeny
. Lehet az bárki, a sarki fűszeres is, és persze a kolléganők...Számíthatunk ok nélküli magyarázkodásra, védekezésre, annyi bizonyos.

3. A libidója túl nagy, vagy túl alacsony:


Ugye nem kell részletezni, milyen fontos, hogy a szex terén is egyetértsen a férfi és a nő. Ha már a kapcsolat elején érződik, hogy nem egyformák az elvárások, nem ugyanolyan gyakorisággal igényli a két fél a szexet, abból gond lehet. Lehet, hogy a nő libidója alacsonyabb, lehet, hogy a férfié. A nagyon eltérő libidó sajnos problémát okozhat.

4. A nő, aki meg akar változtatni:

T
ermészetesen nem arról van itt szó, hogy néhány változtatást sem éri meg tenni a másikért. Például lehetünk igényesebbek a külsőnkre, lefogyhatunk, máshogy öltözhetünk.

De ha sokkal fajsúlyosabb dolgokban akar a nő megváltoztatni, az már figyelmeztető jel. Ha folyamatosan megjegyzéseket tesz a külsőnkre; viselkedésünkre; személyiségünkre; a munkánkra; a barátainkra; a szokásainkra - nos, az már elgondolkodtató... Meg is fordíthatjuk a dolgot: tudjuk meg, ő vajon mi mindent adna fel, csak hogy nekünk megfeleljen?

5. Ugyanazok a céljaink?

Ha házasodni készülünk, tudnunk kell, hogy azonosak-e a céljaink a szerelmünkkel. Amennyiben például alig várjuk, hogy édesapák legyünk, nem vehetünk el egy nőt, aki szemmel láthatóan idegenkedik a gyerekektől, netán ki is jelenti, hogy nem szívesen vállalna babát.

Ne feledjük, hogy nem néhány hétre szándékozunk megosztani valakivel az életünket, hanem remélhetőleg hátralevő éveinket akarjuk vele tölteni. Biztos, hogy ő az alkalmas személy erre?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.