Megmutatkozik, mikor ne reménykedj...

Hat jel, hogy hamarosan dobni fognak

Amikor egy kapcsolat kihűlőfélben van, ennek jelei is megmutatkoznak. Annak a félnek a részéről persze, aki már nem szívesen folytatná. Tehetünk úgy, mintha nem látnánk, de ettől a jelek még ott vannak.

2011.04.05 14:50ma.hu

Bizonyára nem újdonság: a pasikra nemigen jellemző, hogy érzéseikről, a kapcsolat milyenségéről beszélgetést kezdeményezzenek a párjukkal. Ezért is történik meg gyakran, hogy a hölgyet derült égből villámcsapásként éri a hír, amikor a férfi végre ki meri mondani, hogy szakítsanak.

A párkapcsolati szakértők szerint azonban igenis észre lehet venni az arra utaló jeleket, hogy a pasi már kifelé halad a kapcsolatból. Főleg, hogy azok egyre sűrűsödnek, ahogy halad az idő. Lássuk, melyek azok, amelyek tipikusan erre utalnak.

1. Túlhajtja magát a munkában

Ha egy kapcsolat kezd kihűlni, számukra már elfogadhatatlanná válni, a férfiak hajlamosak a munkába menekülni és azzal kompenzálni. Ez ismét felpörgeti őket, önbizalmat ad - ráadásul a munkahely az, ahol semmiképp sem kell a nővel találkoznia, így konfrontálódnia sem.

2. Már nem hív a baráti összejövetelekre

Míg korábban büszkén mutatkozott velünk a barátai által szervezett összejöveteleken, bulikon, az invitálások egyre inkább elmaradnak. Sőt, a pasi több olyan összeröffenésre jár, ahol csak a férfi barátok vannak, előtérbe kerülnek a "kanbulik". A haverok persze valószínűleg már tudják, hogy mi a nagy helyzet otthon, és vigasztalni próbálják, ötleteket adnak neki.

3. Közömbös beszélgetések

Egyszercsak azt vesszük észre, hogy a hírekről, netán az időjárásról folytattunk hosszabb beszélgetést? Ne sarkítsunk ennyire, de a lényeg ugyanaz: kezdenek előtérbe kerülni a jelentéktelenebb témák, a közömbös dolgokról való diskurálás. Ez annak a jele, hogy a pasi nem is szeretne érzelmi töltésű beszélgetésekbe belemenni, kerüli az ilyesmit, különösen, ha már érzi, hogy kínos a helyzet.

4. Eltűnő intimitás

Míg azelőtt csaknem egymásra fonódva néztük a tévét a kanapén, most a pasi egyre kevésbé ér hozzánk. A testével más irányba fordulással azt jelzi, hogy már nem érzi azt az intimitást, amit rég. Egy férfi, aki belénk van bolondulva, többnyire minden alkalmat megragad, hogy öleljen, hozzánk bújjon. A testbeszéd sokat elárul...

5. Megszűnő aranyos sms-ek

Míg korábban naponta többször is küldött csak úgy szívhez szóló, kedves, szerelmes sorokat, vagy csak néhány sort, amitől a fellegekben éreztük magunkat, ennek vége szakad. Illetve, lekorlátozódik arra, hogy jó éjszakát kíván és ehhez hasonlók, csak hogy úgy érezzük: azért gondol ránk....

6. Már nem fontos a csók és a kézfogás

Ha egy férfi szerelmes és vállalja érzéseit, kapcsolatát, mindenki előtt büszkén mutatkozik a szíve hölgyével kézenfogva - örömmel vált csókot mások előtt, bár ez utóbbi személyfüggő.

Ha azonban azt akarja, hogy ne kezeljék őt teljesen foglalt férfiként, igyekszik ezen a téren is távolodni - a kézfogás el-elmarad, a csók sem olyan fontos....

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.