Nem beszélünk első randin a gyerekről, de...

Akár nő, akár férfi: a reakcióból kiderül, lehet-e vele babát tervezni

Ha első randin nem is foglalkoztat még minket annyira a kérdés, idővel azért szeretnénk tudni, vajon a másik fél gondol-e gyermekre, családra - néhány reakcióból egyértelműen leszűrhető.

2011.03.30 10:40ma.hu

Olykor egy ártatlan, kellemesnek induló séta is eldöntheti: tervezzünk-e tovább egy férfival/hölggyel, vagy sem...

A 41 esztendős Paul tavaly augusztusban éppen barátnőjével sétált az utcán, amikor gördeszkázó gyerekekre lettek figyelmesek.

A srácok helyes buggyos nadrágot viseltek és még az alsóneműjük is kilátszott, amit Paul meglehetősen jópofának talált: valójában alig várta, hogy apa lehessen, és saját fiát is a csemeték közé képzelte.

Kedvese ellenben kritizálni kezdte a gyerekek viselkedését és öltözködését - onnantól kezdve Paul tudta, hogy a kapcsolatuk nemigen fog hosszútávon működni.

A férfi nem sokra rá szakított a hölgyeménnyel, és bejelentkezett egy társkereső oldalra, ahol a gyermekvállalást elsődleges célja között említette - sőt, kihangsúlyozta, hogy az ne is keresse vele a kapcsolatot, aki nem szeretne gyermeket.

Valóban megismert egy hozzá illő nőt az online társkeresőn - majd biztosra ment: tudta, hogy ez korai, de egy hónapos ismeretség után pedzegetni kezdte a családalapítás témáját.

Paul úgy gondolja, hogy egy gyermekre vágyó nő általában aggódik a biológiai órája miatt, elolvad, amikor gyermekeket lát az utcán játszani, és "elfelejti" bevenni a fogamzásgátló tablettáját.

Ám a férfiak is egyre növekvő számban találják magukat hasonló helyzetben: már aszerint "vadásznak", hogy ki lehetne a gyermekeik anyja, illetve kezdik emlegetni a kedvesüknek a családalapítást.

A Contraception című lap felmérése szerint még olyan elszánt is akad - bár csak igen kevés -, aki képes rá, hogy titokban megszabaduljon az óvszerétől szeretkezés közben, vagy kicseréli a párja fogamzásgátló tablettáját egy ártalmatlan gyógyszerre...

A tanulmány társszerzője, Rebecca Levenson úgy véli, sokkal gyakoribb a férfiak körében a családalapítási "kényszer", mint hinnénk.

Vannak azonban különféle típusok: bizonyos férfiak akik akkor érzik "biztonságban" magukat, ha a párjuk otthon van, éppen a gyermeket várja és az ő "védelmükre szorul".

Van, aki állandóan a családalapítást szajkózza, hogy a kedvese végre "kapjon észbe".

A férfiakat általában nyugtalanítja, ha egy nő hosszú órákat dolgozik, visszamegy tanulni, és egyre nagyobb pozíciót, vagy egyre több végzettséget szerez, késlelteti az első gyermek születése után a második érkezését.

Tény: a válások száma is igen nagy. Dr. Harry Fisch szerint azonban a férfiaknak ugyanúgy van biológiai órájuk: minél idősebbek, annál "idősebb" a spermájuk is, ami nem feltétlenül előnyös az utódnemzés szempontjából.

Nem szeretnének túl öregek lenni, "nevetségesek" lenni, ha a fiukkal kell focizniuk például a pályán. Az sem igazán jó érzés számukra, hogy ha 36-37 évesen lesznek először édesapák, 60 évesen fogják nézni, amint a gyermekük átveszi az egyetemi diplomáját...

Egyre több harmincas férfi nézi irigykedve barátját, kollégáját, aki a családjáról mesél, akinek íróasztalát a gyermekei fotója díszíti. Sok férfi harcol a gyermek iránti vágyával - nem fejezi ki ezt addig, amíg a szíve hölgye nem hozakodik elő a babavállalás témával....

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.