Új szabályok, új hobbik a szerelemért

Ne szakíts rögtön: 8 tipp, hogy kapcsolat jobban működjön!

Vitáitok vannak a partnereddel? Ne vedd azonnal a szívedre, és ne határozd el rögtön: ennek nincs értelme, és szakítasz. Vannak rá módszerek, hogy a kapcsolatot újra felpezsdítsük.

2011.04.04 10:30ma.hu

Törődj magaddal!

Például, ha eddig szinte mindig partnered érdeklődését, szükségleteid helyezted előtérbe, válts most át a sajátjaidra! Legyen az egy hobbi, főzés, nyelvtanulás, vagy akármi, csinálj időt magadnak rá és élvezd is ki. Ráadásul új élményeket szerzel, melyeket megoszthatsz a pároddal is.

Gyors szex

Talán nem hangzik túl romantikusan, de a rövid menetek mégis feldobják az embert, dopamin- és oxitocin szintje emelkedik, és szerelmesebbnek is érezzük magunkat.

Harag elalvás előtt?


Amikor összeveszünk a párunkkal, és haragosan megyünk aludni, az alvás REM szakaszában is a problémán kattog az agyunk, újra és újra átéljük azt, megoldásokon gondolkodunk.

Néha valóban nem árt, ha sokáig agyalunk a kérdésen, és nem békülünk ki rögtön elalvás előtt, csak hogy csend legyen. Lehetséges, hogy jó megoldás születik.

Őrizzük a kapcsolat intimitását

Nem biztos - sőt -, hogy jó ötlet a közösségi oldalakon mindent megosztani másokkal. Akad, aki még a párjával közös fotókat sem teszi fel az adatlapjára, és lehet, hogy jobban jár. Ha jobban őrizzük a kapcsolatunk intimitását, kevesebb konfliktus helyzet is születhet.

Kerüld az ártalmas barátokat


Nem a legelőnyösebb dolog, ha a szívünknek kedves baráti pár tagjai rendszeresen veszekednek. Ezt látva ugyanis mi is könnyebben kezdünk azon gondolkodni, vajon nálunk mennyire tűrhetőek még a viták, nem kellene-e inkább szakítani? Szakértők szerint nagyobb az esélye, hogy mi is feladjuk, ha őket szétválni látjuk.

Ne dolgozz állandóan!

Ha folyamatosan dolgozunk, szinte nincs is különbség az iroda és az otthonunk között ebben a tekintetben, az könnyen konfliktust szül. Csináljunk minden nap időt a párunkra, lazítsunk, ha csak egy kis időre is, együtt! Enélkül nehezen tartható fenn harmonikus kapcsolat.

A fránya házimunka...

A házimunka elvégzése valahogy mindig konfliktust szül egy kapcsolatban. A férfi sokszor úgy véli, az a nő dolga, a nő azonban elvárja, hogy a pasi is besegítsen. Ez lenne a normális - jussunk közös nevezőre, mert a vége az lesz, hogy rendszeresen a piszkos edények miatt fogunk csatázni, aminek semmi értelme.

Mielőtt a válásról döntenénk...


Utánagondoltunk már, mivel jár egy szétköltözés, egy válás? Talán könnyebb lenne, ha megpróbálnánk inkább megjavítani a kapcsolatot. Fogalmazzuk meg, mit is szeretnénk ettől a házasságtól, kapcsolattól. Egyeznek-e még az elképzeléseink? Ha van még értelme folytatni, ne kapkodjuk el a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.