A férfi rémálma, ha a nő az ágyban is irányít

Szexstop: a keménykedő nők megfosztják magukat a szenvedélytől?

Túl irányítóak ahhoz, hogy kívánatosak maradjanak? A nők, akik minden döntést maguk hoznak otthon, nagy árat fizethetnek az ágyban.

2011.09.23 18:55ma.hu

Legyünk őszinték magunkkal: mi milyen típusok vagyunk? Úgy tűnik, nem árt, ha az otthon a nadrágot viselő nők egy kicsit "visszavesznek" - nagy árat fizethetnek ugyanis az állandó irányításért.

Egy új tanulmány felhívja a figyelmet: azok a hölgyek, akik minden döntést maguk szeretnek meghozni a közös háztartásban, a hálószobában sokkal kevesebb törődésben részesülnek, mint azok, akik könnyedebben és a partnerükkel együtt oldják meg, szervezik a dolgokat.

A döntések mindenre vonatkoznak: a napi és havi kiadásokra, az élelmiszer-vásárlásra, a barátok meglátogatására, a kirándulásokra, még az orvoshoz kért időpontra is.

A kutatók vizsgálatnak vetették alá a nőket hat afrikai államban, ahol a szerepek még teljesen egyértelműek voltak - ők vezették a háztartást, de mindenben együtt döntöttek a férjeikkel.

Összehasonlították őket az irányítóbb típusú nőkkel - kiderült, hogy a szex terén az előbbiek győzedelmeskednek. Ők részesülnek ugyanis több törődésben a hálószobában.

Amerikai kutatók szerint nagyon úgy tűnik, annak, hogy egy férfi átengedi a vezető szerepet a nőnek, komoly mellékhatása lehet - a szex szenved csorbát. A férfiak attól tartanak, hogy az ágyban is a nő irányítana, amellyel "megfosztja őket szexuális jogaiktól".

Minél több döntést hoz meg a nő saját maga, kihagyva a párját, ahelyett, hogy közösen történne a döntéshozatal, annál kevesebb szexben lesz része, és annál több idő telik el az utolsó együttlét óta - mondta el a tanulmány vezetője, Michelle Hindin.

A Szex és New York neves színésznője, Kim Cattrall, aki a makacs, konok, önfejű Samantha Jones-t alakítja a sorozatban, korábban vallott meglehetősen gyatra szerelmi életéről.

"Mindig szexis nőnek számítottam, különösen a kamera előtt, a szerelmi életem azonban sikertelen volt. Mindenki azt hiszi, fantasztikus kinézetű férfi és nő kell a fantasztikus szexhez. Ez nem igaz. A jó szexuális kapcsolatnak szerelemre és türelemre kell épülnie."

A tanulmány társszerzője, Carie Muntifering szerint fontos lenne megérteni, hogyan befolyásolja a nő otthoni szerepe a szexuális életet.  Lényeges lenne a nők szexuális jogainak megóvásáért, valamint azért, hogy olyan szexuális életet élhessenek, ami élvezetes és egyben biztonságot is nyújt a számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.