Bosszantóak lehetnek a párok a közösségi oldalon

Levennéd a bugyiját? Miért teszed ki Facebookra?

Bizony, a modern kor vívmányai, így a Facebook által a párok igencsak idegesítővé válhatnak a barátaik számára - különösen, ha beszámolnak a reggeli kávé elfogyasztásáról, és ennél oda nem illőbb dolgokról is...

2011.09.11 15:00ma.hu

Ami egyrészt nagyon hasznos, a másik oldalon igen bosszantó lehet! Az ember megoszthatja gondolatait, élményeit másokkal. A Facebook lehetővé tette, hogy mindenki azt posztoljon ki az élete eseményeiről, amit akar, akár minden percét megoszthatja az ismerőseivel. A kérdés csak az, hogy minek...?

A szexuális életre nem kíváncsiak

Vannak, akik önmagukban is meglehetősen bosszantóvá válnak, amikor a reggeli kávéjuk elkészüléséről fotót csinálnak és közzéteszik. Ha megtanultak egy új ételt elkészíteni, lefotózzák, és közzéteszik. És igen, a szerelmes párok is meglehetősen nyílttá válhatnak a többiek előtt a Facebook üzenőfalán - pedig ha személyesen kéne mindezt eljátszaniuk, valószínűleg igencsak zavarba jönnének.

Egy példa. A lány felírja: "Hiányozol, szexi alsónadrág! Alig várom hogy levegyelek." A fiú: "Kaphatok extra húst is azokhoz a zsemlékhez?" A párbeszéd vicces, de igencsak erotikus töltetű. Lehet, hogy a páros jól szórakozik rajta, ám nem biztos, hogy ismerőseik is...

A párok kétszer olyan bosszantóak lehetnek, mint a való életben a magán dolgaik ilyen módon "kiteregetésével". A többiek bizony felállítanának pár betartandó szabályt számukra, ha nem akarnak ismerőseik idegeire menni.

Az első: a fenti párbeszédekhez senkinek semmi köze. A Facebookolók egy része egy felmérés szerint olyannyira bosszantónak találja, hogy látni sem akarja ezeket az üzengetéseket, és blokkolja az adott ismerőst. Így megkímélve magát a szaftos részletektől.

Elég a sok fotóból!

A másik legbosszantóbb dolog, amit a Facebookon párok elkövetnek: a közös ölelkezős-puszilkodós-csókolózós fotók vég nélküli "nyomatása". Van valaki vajon, aki az összeset végignézi? Azt sem szívlelik túl sokan, ha egy Facebookozó a gyermekkori képeit is felpakolja. Az okát nem nagyon értik. Ez nem Facebookra való - vélik sokan.

Ha csak beszélni akarsz, ne tedd közzé...


Gyakori, hogy a páros tagjai üzengetnek egymásnak a Facebookon, minthacsak beszélgetnének a chat-en. A reggeli kávé-téma jön elő újra. Van, aki szó szerint leadja párjának a kávérendelést Facebookon, ő pedig visszaírogat, hogy az éppen készül és mennyi tej kell bele?

A dolog akkor a legmeghökkentőbb és nevetségesebb, ha a páros egyébként pár méterre tartózkodik egymástól. Az ehhez hasonló beszélgetéseknek, hangosan gondolkodásnak sincs semmi értelme. Ahogy annak sem, ha valaki kijelenti, hogy éppen enni megy.

Közös Facebook adatlap

Ettől is kiborulnak az ismerősök. Nem tudnak csak a páros egyik tagjának írni, mert ők ketten közös adatlapon szerepelnek. Miért...? 

A másik ócsárolása

Nos, igen. Amikor elérkezik a nagy összeveszés, szakítás, a párok egyik tagja, vagy mindkettő a Facebookon is lejárató hadjáratot indíthat a volt szerelme ellen. A többieknek ezt roppant kellemetlen elolvasni. Van, aki ilyesmiért letiltja egy barátját. Különösen gonosz szituáció, ha az ócsárolt fél még csak nincs is fenn a Facebookon, és megvédeni sem tudja magát...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.