A jó csókban nemcsak a száj játszik szerepet

Mit rontanak el, akik nem csókolnak elég jól?

A csókolózás művészete különösen összetett, de azért nem kell megijedni, nem igényel különösebb szakértelmet. A kémia és az érzelem irányít, ám van néhány dolog, amire nem árt odafigyelni.

2011.09.17 09:00ma.hu

Ha megvan két ember között az a fizikai vonzalom, a dolgok sokkal könnyebben mennek a maguk módján. Nem hiába tanácsolják, hogy olyan partnerrel ne erőltessünk kapcsolatot, akivel a kémia nem működik. Az ugyanis később sem fog működni...

A csókból kiderül, mit is várhatunk a másiktól. Ha a vágy hajt bennünket, és megvan a kölcsönös vonzalom, nagyon rossz már nem lehet, a technikánkat azonban tökéletesíthetjük néhány tippel:

- Használjuk a kezünket! A jó csókolózás több, mint az ajkak koordinált találkozása. Minél több a fizikai kontaktus, annál közelebb érezzük magunkat a másikhoz.

Futtassuk végig az ujjunkat a másik hajában, érintsük meg az arcát, gyengéden masszírozzuk a vállát. A kalandozó kezek érzékiek lehetnek, anélkül, hogy udvariatlannak tűnnénk...

- Variáljunk! A csók ne legyen egyhangú, kombináljuk az ajak apró harapását, a nyak csókolását, a haj huzigálását a nyelvtechnikával. És ne felejtsük el a csábító mosolyt!

- Szenteljünk elég figyelmet a csóknak! Nincs annál lehangolóbb, ha érződik a másik csókján, hogy "nincs igazán ott".

Az igazi, fantasztikus csókok sok esetben tánc közben csattannak el - minden ember a másik mozdulatára, lélegzetére, hangjára, tempójára reagál és aszerint cselekszik. Minél inkább rá vagyunk hangolódva, annál izgalmasabb lesz a csók...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.