Nem véletlen, hogy sokan lettek tiniként anyák

7 hajmeresztő mítosz, ami terhességet okoz!

A szex manapság mindennapos foglalatosság, és nem csupán azért műveli egy pár, mert babát szeretne. A szerelmeskedésre vágyóknak ezért alapvető fontosságú a megfelelő fogamzásgátlás. Nem mindegy, hogyan!

2011.09.22 14:25ma.hu

Bár ma a fogamzásgátlás számos módja elérhető, még mindig bőven keringenek hamis, elavult elképzelések arról, hogyan lehet megakadályozni a teherbe esést.

Vannak köztük egészen hajmeresztőek is. Lássuk, mi belefutottunk-e már valamelyikbe.

- A lufi nem helyettesíti a gumit. Bár külsőre hasonlítanak, ez nem jelenti azt, hogy megállják a helyüket óvszerként. Vegyünk egy mély lélegzetet (vagy egy hideg zuhanyt), mielőtt és belebonyolódunk a szexbe, és menjünk le inkább valódi gumióvszerért!

- Még mindig sokakban él az az elképzelés, hogy az első szeretkezés alkalmával nem lehet teherbe esni. Ezt a téves gondolatot gyakran hajtogatják a türelmetlen középiskolás srácok, és ez vezetett oda, hogy tinédzser korú anyukák egész generációja alakult ki.

- A gravitáció nem akadályozza meg, hogy a spermium megtermékenyítse a petesejtet. Az ugrándozás, szögdécselés, táncolás, tornagyakorlatok végzése és egyebek nem tartanak távol a teherbeeséstől.

- Az évek során számos zöldségről, gyógynövényről terjedt el, hogy véd a terhesség ellen. Így a petrezselyemről is. De egyik sem bizonyult valóban hatékonynak.

- Mint ahogy nem biztonságos a megszakított közösülés sem, noha sokan még mindig alkalmazzák. Az ejakuláció előtt is juthat spermium a hüvelybe, amely megtermékenyítheti a petesejtet.

- A "mozgással elűzés" mintájára az a téves képzet is elterjedt, hogy a zuhanyzással vagy fürdéssel "ki lehet mosni" a spermiumot a hüvelyből. Ez természetesen nem így van.

- A fogkrém sem alkalmas fogamzásgátlásra, noha akadt már, aki ezt akarta bevetni spermaölő krémként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.