Száradt virág és búcsú cédé

Top 10 - Kissé morbid, ha hatékony szakítási tippek...

Számos ok van, amiért búcsút lehet inteni a párunknak - ezek között azonban akadnak igen nyomós érvek is. Szakítsunk úgy, hogy közben nem bántjuk meg a másikat, csak amennyire muszáj. De gyáváknak is adunk néhány tippet...

2011.09.08 14:40ma.hu

Egy szakításnál igenis fontos, hogy lehetőség szerint ne gázoljunk a másik lelkébe! Ahogyan az is, hogy megértessük vele, miért kerül sor erre az egészre.

Emlékezzünk vissza, mennyi kellemes napot, hetet, hónapot, évet köszönhetünk a párunknak, még ha az utolsó időszak nem is volt a legjobb. Íme néhány tipp a kissé kíméletesebb szakításhoz:

Első eset: ha azt akarjuk, hogy neki legyen elege, mert nem vagyunk elég bátrak, kövessünk el bosszantó dolgokat. Felejtsük el a születésnapját, illetve valamennyi ünnepet, évfordulót, ami számára fontos. Sajátítsunk el néhány bunkó megjegyzést, amelyek miatt hamarosan egyre inkább kihúzzuk nála a gyufát.

Második eset:
tárjuk fel a szakítás valódi okát, legyen vele a másik tisztában. Üljünk le a másikkal nyugodt körülmények között, és mondjuk el, mi az, ami miatt úgy érezzük, nem megy a dolog tovább. Nem jó ötlet, ha telefonon vagy e-mailben beszéljük ezt meg. Nemcsak ciki és gerinctelen, de a másik gyávának is fog tartani minket.

Harmadik eset: amikor semmi más lehetőség nem mutatkozik a normális körülmények között történő szakításra, egyszerűen csomagoljunk össze és költözzünk el - amíg a másik nincs otthon. Vigyázzunk, hogy ne felejtsünk el semmit!

Negyedik eset: szakításképpen küldjünk elszáradt virágokat a "kedvesnek". Ha azonban ezt a módszert választjuk, készüljünk fel, hogy nehezen tudunk majd ezek után a szemébe nézni...

Ötödik eset: az abszolút ütős, amire nem lehet mit lépni igazán, a "szeretlek, de csak mint barátot". Ezzel azonnal tiszta helyzetet teremtünk, és a másik tudni fogja, mit akarunk ezzel mondani. Persze, a barátságot utána nem kell fenntartani, ha nem adódik úgy.

Hatodik eset: "szebben jövünk ki" a kapcsolatból egy búcsú cédé vagy hangfelvétel készítésével. A felvételen szerepeljenek az elválásról szóló dalok. Persze, megvan annak a veszélye, hogy nem fogja érteni az üzenetet...

Hetedik eset: kezdjünk el találkozgatni a barátjával/barátnőjével. Ez hatásos módszer lehet, de azért gondoljunk bele, milyen barátságot dúlunk fel ezzel. Mert annyi bizonyos, hogy a viszony meg fog romlani a párunk és a barátja/barátnője között!

No és persze az sem mindegy, milyen barát az, aki randizni megy a legjobb barátnője/barátja párjával...

Nyolcadik eset: a szemtől-szemben szakításhoz hasonló eset, ha telefonon felhívjuk a másikat, és elmondjuk, hogyan is érzünk valójában.

Kilencedik eset: talán az egyik legszánalmasabb módszer, de lehet, hogy segít. Mondjuk meg egy közös barátunknak, hogy szakítani szeretnénk az illetővel. Ő pedig továbbadja neki. Ehhez már különösen gyávának kell mindenesetre lenni!

Tizedik eset:
viccesnek tűnhet, de rajzoljuk le a szakítási jelenetet. Lehetőleg komikus formában. Nem fog kevésbé fájni, de talán utálni sem fog a másik annyira...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.