Nem baj, ha egyedül vagy!

"Mi a baj veled, hogy nincs kapcsolatod?"

Hát igen. Még ha nem is mondják a szemedbe, sokszor így gondolják - pedig szinglinek lenni nem feltétlenül rossz. Főleg, ha te sem érzed úgy!

2011.09.01 10:30ma.hu

Van egy érdekes ellentmondás a mai világban: annak ellenére, hogy sokan találják fel magukat és érzik jól magukat egyedül is, folyamatosan nehezül rájuk a társadalom nyomása.

Ha az ember fia/lánya már több, mint egy éve szingli, ismerősei akaratlanul is elkezdnek azon gondolkodni, mi lehet vele a baj. Igen, vannak esetek, amikor az illető talán túl bogaras.

Meghökkentő vagy az átlagember számára furcsa szokásai, elvárásai vannak. A "túl válogatós" kategóriával nem értenénk egyet, mert az az ember nem túl válogatós, inkább csupán tudja, mit keres egy partnerben.

Talán megunta, hogy olyanokhoz alkalmazkodjon, akikhez nem feltétlenül kell - mert azzal már önmagát is feladja. Talán nem érzi úgy, hogy fel van készülve egy új kapcsolatra.

Számos ember szenved társfüggőségben - a probléma az, hogy a társfüggő úgy érzi, ő értéktelen, kevesebb azzal, ha nincs mellette valaki. Ezért a rosszabbat, a nem megfelelőt is elfogadja, csak ne legyen egyedül. Aztán hajlamos bennragadni egy ilyen kapcsolatban, amely valójában nem elégíti ki. De kilépni fél. Mert akkor megint egyedül lesz. Nem bírja. Inkább szenved.

Tényleg rossz a szingliség?

Ezek után a válasz: nem feltétlenül. Természetesen a szingli is besokall időnként: olykor úgy tűnik számára, hogy csak párok veszik körül - egyre több az olyan barátja, barátnője, aki párkapcsolatban van. Lassan a barátai is tanácsokkal látják el arról, hogyan kéne társat találnia.

Egy valamit azonban fontos lenne megérteni: az, hogy valaki egyedül van, nem jelenti egyben, hogy magányos és szomorú is! Egyedül lenni sokkal jobb, mint egy rossz párkapcsolatban sínylődni - ami "mellesleg" beteggé is tehet.

Sajnálatos, hogy vannak, akiket zavar, ha mások jól érzik magukat a bőrükben - egyedül. Ezért igyekeznek olyan dolgokat mondani nekik, hogy lehetőleg lehervadjon a mosoly az arcukról...

Pedig vannak igen nagy előnyei a szingliségnek:

- Az ember azt csinál, amit akar, akkor, amikor akarja
- Flörtölhet bárkivel és bármikor
- Annyi randira mehet el, amennyire akar
- Koncentrálhat minden egyébre, ami nem párkapcsolat: barátok, hobbik, sport, tanulás

A legjobb módja pedig annak, hogy az ember párt találjon, ha ki van békülve magával és egyedül is élvezi az életet. Ne feledjük, ez kívülre is kisugárzik, és megfogja az embereket! Te talán nem egy olyannal szeretnél minél több időt együtt tölteni, aki mosolyog, pozitív és kedves...?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.