A szépséget pszoriázissal diagnosztizálták

Képek: Beteg Kim Kardashian - de a csúnya foltok sem tartották vissza

Ki hinné, hogy a gyönyörű, egykori valóságshow-sztár betegséggel küzd? Kim Kardashiannak mindig csak gömbölyded formáira, szép mosolyára figyelnek. Nem tudják, mi van a ruha alatt...

Kim Kardashian-ról senki sem hinné, hogy betegséggel küzd képgaléria

2011.08.01 10:45ma.hu - Fotó: kimkardashianfans.com

Amikor megjelenik a nyilvánosság előtt, nem marad észrevétlen - Kim Kardashian szépsége, igéző szeme, figyelemreméltó idomai mindenkit levesznek a lábáról.

Többnyire alakját, arcát és ruhái nézik meg alaposan - előfordult azonban már, hogy valakinek feltűntek a fedetlen lábán, karján levő titokzatos foltok.

CariDee English - Fotó: WireImage

A titokra fény derült: a 30 éves Kim felfedte, hogy pszoriázissal diagnosztizálták, amely egy autoimmun rendellenesség. Krónikus, vissza-visszatérő, hámló bőrkiemelkedésekkel és plakkokkal jár. A hámlást a bőr sejtjeinek kórosan gyors osztódása és cserélődése okozza.

Az állapot lehet fájdalmas, viszkethet, és igencsak zavaró - Kim azonban úgy gondolta, mivel más hírességek is küzdtek már ezzel a betegséggel, ő sem marad távol miatta a rivaldafénytől.

Kim Kardashian édesanyjánál, Kris Jennernél ugyancsak 30 éves korában állapították meg a pszoriázist. A Kardashian-lány mellett azonban több olyan ismert sztár is van, aki küzd a betegséggel.

A countryénekesnő LeAnn Rimes például, aki 2 éves kora óta szenved pszoriázisban, mégsem igen vette rajta észre senki. Az amerikai topmodell verseny győztese CariDee English-nél is előfordul, hogy teste 70 százalékát borítják a furcsa foltok.

Sokan nem értik a pszoriázis lényegét, és azt gondolják, a bőr a hibás a betegség kialakulásáért, sőt, azt is hiszik, hogy fertőző betegségről van szó.

Kim Kardashian - képekért KATT a fotóra! - Fotó: Playboy

Pedig erről szó sincs, és viszonylag könnyű vele bánni, megfelelő termékekkel, kenőcsökkel a foltok kezelhetők. Ami pedig a sztárokat illeti, egy ügyes öltöztető, stylist könnyen megoldja, hogy a foltok ne legyenek feltűnőek, mégis szexi, a személyiséghez illő kreációban tündököljenek a vörös szőnyegen.

Tim Gunn
stylist szerint tanácsként mindig adható, hogy olyan alsónemű legyen az emberen, amely minimálisra csökkenti a ruha általi irritációt, és kellemes a viselete. A pamut, lágy holmi mindig ajánlott.

A túl meleg öltözet nagyon kényelmetlen lehet a pszoriázissal küzdők számára. Kim Kardashian azt javasolja: tartózkodjunk mindentől, ami szorosan a testre, a bőrre simul, sőt még a mozgásban is akadályoz kissé.

Szellősebb, kicsit bővebb fazonú ruhákban is remekül mutat az ember, és a szenvedést is elkerüli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.