Elvileg természetes...

Szopó játék sokkolja Amerikát - videó!

Egy újfajta játék került a boltok polcaira, gyerekek számára, amely valóban szopik. A szakemberek szerint egy játék akkor jó, ha emlékezteti a lányokat arra: testük nem csak szexuális segédeszköz.

2011.07.23 18:44ma.hu

Újabb játék látott napvilágot a Barbie-k és Transformers-ek rengetegében: egy anyatejet szopó csecsemő, amely valóban nyel.

Ázsiai sikerei után a spanyol székhelyű Berjuan Toys az Egyesült Államokba is megkezdte tejszopó babájának kereskedelmét. A teljesen valósághű műanyag játék abban segít a gyerekeknek két és fél éves kortól, hogy megtanulják: az anyatej egészséges, a szoptatás pedig természetes módja egy kisbaba táplálásának. A 100 dolláros játék valódi nyelő mechanizmussal is rendelkezik - és többféle „színben” kapható.

Amerikában mára szinte tabutémává vált egy olyan, maximálisan egészséges dolog, mint amilyen a szoptatás. Mielőtt a baba megjelent a kontinensen, egy nemzetközi szervezet segítette világszerte népszerűsítését, amit számos pozitív reakciót eredményezett, és kiderült: alkalmas arra, hogy totyogó kortól megtanítsa, az anyatejjel történő etetés természetes dolog, a mellszopásnak pedig nincs szexuális tartalma senki számára.

Azért senki számára, mert nem csak lányoknak, hanem kisfiúknak is kínálják a terméket: noha azt gondoljuk, hogy a leendő anyák játszanak csak csecsemőkkel gyermekkorukban, az igazság az, hogy a fiúk számára is szükséges az egészséges táplálás készségének elsajátítása – mondja a forgalmazó.

Dr. Ronald Cohen anyatej-táplálási szakértő szerint bármi dolog jó, amely emlékezteti a lányokat arra, hogy a testük több mint szexuális játékszer.

A játékbaba egyébként rendkívül interaktív, ugyanis használatához a gyerekeknek fel kell venniük egy színes mellényt a törzsükre – ez imitálja a melleket. A mellbimbó helyét két virágocska jelzi, ezekhez kell a babák száját helyezni, amelyek nyelni kezdenek a szoptatás megkezdésekor. Ezt követően pedig jöhet a büfiztetés.

Persze, akad nem is egy olyan fogyasztó, aki szerint mindez pedofília, de minimum perverzió, amely veszélyezteti a kislányokat, ám a forgalmazók továbbra is kiállnak amellett, hogy a szoptatás az élet természetes velejárója volt mindaddig, míg néhány kapzsi tápszergyártó cég a mesterséges tápszerből akart meggazdagodni.

Az élethű babák, ilyen-olyan „kiválasztással” már vagy negyven éve léteznek. Elsőként a Baby Alive került a boltok polcaira, ami megmutatta a gyerekeknek a pelenkázás csodáit, amennyiben kanállal etették, vagy itatták a játékot.

A gyártó szerint az első anyatej-szopó babával a gyerekek játszva tanulhatnak, és azt is megtudhatják, hogy az anyatej a legjobb étel, amit kisbaba kaphat – így majd nem lesz kérdés, hogyan döntenek, ha nagyok lesznek. Abban sem találnak semmi kivetnivalót, hogy ezt miért ne ilyen kiskorban sajátítanák el.

A Breast Milk Baby amerikai fogadtatása vegyes, ám a játék honlapján és Facebook oldalán csak is jó véleményeket lehet olvasni. Még a néhai II. János Pál pápára is hivatkoznak, aki az anyatej mellett állt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.