El a kezekkel a tincsektől!

Nem tudsz parancsolni a kezednek? Árulkodó lehet!

A mozdulatok önkéntelenek, még az olyan hírességek sem tudnak megálljt parancsolni a kezüknek, mint Kate Middleton, azaz Katalin hercegnő. Pedig az állandó hajbabrálás sok mindenre enged következtetni...

2011.07.18 14:50ma.hu - Fotó: cosmopolitan.com

Csak egy nőtípus menekülhet meg tőle: akinek túlságosan rövid a haja! Máskülönben nagyon sokan vagyunk, akik szinte állandóan - és tudtunkon kívül - forgatjuk, pödörjük, huzigáljuk, csavargatjuk, emelgetjük, fonogatjuk a hajtincseinket, hátrafogjuk a hajunkat beszéd közben...

Még Kate Middleton, azaz Katalin hercegnő is, akit éppenséggel sikerült is elkapni egy ilyen "művelet" közben...Ő ugyanis valóban sokat játszik a hajával. Nem nagy ügy ez, persze, de azért van egy pár oka, hogy miért ne mélyedjünk bele a hajunk babrálásába.

1. Ez a magatartás nem túl hivatalos!

Kate Middleton esetében ugyebár ez külön probléma, hiszen hercegnő, akinek számos alkalommal kell más államok vezetőivel találkoznia és hivatalos, elegáns rendezvényeken részt vennie....

Kate Middleton és a hajpödrés...- Fotó: cosmopolitan.com

Hozzá hasonlóan sokan csavargatjuk a tincseinket anélkül, hogy észrevennénk, belegondolnánk, mit csinálunk - pedig mások igenis észreveszik ezt, és elgondolkodnak rajta, vajon feszültek vagyunk-e, zavarban vagyunk-e, vagy mi az oka a kellemetlen szokásnak.

Egy megbeszélés kellős közepén, egy állásinterjún vagy bármilyen hasonló esemény alkalmával is előkaphatjuk stresszoldásképpen eme szokást, ami bizony nem vet jó fényt ránk. Szokjunk le még most, mielőtt a főnökünk is bosszantónak kezdi találni...

2. A fiúk nem bírják!

Néhányan ugyan aranyosnak is vélhetik ezt a szokást, a folytonos babrálás miatt azonban sokaknál elszakadhat a cérna.

3. A hajnak nem tesz jót!

Az állandó csavargatás, gyűrögetés miatt a hajszálak törhetnek, és minél gyakrabban futtatjuk végig ujjainkat a hajszálak között, annál inkább zsírozzuk őket.

Ha pedig zsírosabb a haj, az látványos: gyakrabban kell mosnunk, és ezzel sem teszünk túlságosan jót a tincseknek. Kétnaponta vagy ritkábban érdemes hajat mosni, de a folyamatos "piszkálás" hatására akár minden nap is nekiállhatnánk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.