Rossz szokások, amiket észre sem veszünk...

Te mivel idegesíted a főnököt?

Egy munkahelyen nem állunk neki egész nap telefonálni a barátokkal, vagy rágógumizni egy tanácskozás kellős közepén. Vannak azonban szokások, melyekről talán nem is gondoljuk, hogy problémásak lehetnek. Pedig a főnök ezt is kiszúrja.

2011.07.06 14:50ma.hu

Sok olyan dolog van, amelyről a cégvezetők tudnak, de úgy tesznek, mintha nem vennék észre. Vagy bosszantja őket, de mivel a kolléga egyébként jó munkaerő, egyelőre nem szólnak miatta. Egyelőre.

Olykor a legszívélyesebb szóhasználatból is galiba lehet, sőt, a nagy igyekezettel az ellenkező hatást érjük el. Csokorba gyűjtöttünk néhány dolgot, amire a főnökök felfigyelnek, és nem feltétlenül díjazzák.

Ilyen például az is, ha egy beosztott - különösen, ha kemény üzleti világról van szó - folyamatosan ismételget a mondataiban egy szót, vagy túlságosan engedékeny. Szívélyesek lehetünk, de sok eset van - például az ingatlanszféra - amikor nem tűnik hitelesnek egy állandóan udvariaskodó, ellágyuló dolgozó. A határozottság célravezetőbb.

Bár ő azt hiheti, a főnöknek nem hízeleg, ha egy beosztott a munkaidőn kívül üzenetekkel bombázza, például ilyennel: "alig várom a holnapi prezentációját!. Hiába helyes az illető lelkesedése, a rajongásból kicsit sok. Egyébként pedig munkaidőn kívül írogatni a vezetőnek leginkább halaszthatatlan ügyben szokás.

A dolgozók jó része használja a chat-et és beszélget munkaidő közben másokkal is, ezek a baráti témák természetesen nem tartoznak a munkához. A Cosmopolitan.com-on megszólaló ügyvédnő szerint senki se gondolja, hogy a főnökök ezt nem veszik észre, számára felfoghatatlan, miért vélik a dolgozók így.

A cégvezetőket zavarja, ha a beosztott olyan kérdéseket tesz fel, és rabolja vele az idejüket, amelyet nyugodtan kikereshet és meg is talál például a Google keresőben.

A céges partik, találkozók, amelyek estébe, éjszakába nyúlnak, gyakoriak. A főnök azonban - aki szintén részt vett rajta és későig ott ült a társaságban - nem tolerálja, ha ezek után valamelyik beosztott szabadnapot kér, mert rosszul érzi magát. Hiszen mindannyian ugyanolyan rosszul lehetnek.

A főnökök jó része nem nézi jó szemmel, ha az alkalmazottak nem olvassák el alaposan az általuk kiküldött e-maileket és több esetben is helyesírási hibákat lehet például találni bennük.

A későket ugyancsak nem zárják a szívükbe a vezetők, még akkor sem, ha egyébként kiváló munkaerőről van szó. Senki se gondolja, hogy a főnökök nem tulajdonítanak ennek jelentőséget.

Az érdeklődés és a lelkesedés előnyös, de ha valaki egy projekt elmagyarázásának kellős közepén szúrja be a kérdéseit, az meglehetősen bosszantó. Jobb, ha kivárja az ember, amíg a főnök végigmondja, amit szeretne, a kérdéseket ezután tegyük fel.

Azt sem kedvelik a cégvezetők, ha az alkalmazott azt gondolja, az ő ideje értékesebb, mint az övék - nem szívesen szerveznek át valamit csak azért, mert valakinek egy időpont nem a legmegfelelőbb.

Egy nővér a Cosmopolitan.com-on arra panaszkodik: a betanítás alatt álló beosztottja minden alkalommal fancsali arcot vágott, amikor megkérte, keljen fel a székből.

Pedig nekik az a dolguk, hogy a betegek mindennapjait könnyítsék. Biztos, hogy az illető rossz pályát választott - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.