Megelőzésre készül a kormány

Megint jöhet az árvíz

A kormányszóvivő Felsőzsolca határában rámutatott: az elmúlt hónapok csapadékos időjárása azt jelentheti, hogy ismét árvízre és belvízre kell számítani.

2011.03.08 11:52MTI

Ennek megelőzésére készül a kormány gátak és záportározók építésével, a töltések megerősítésével – fűzte hozzá.
   
Nagy Anna az úgynevezett kis-Sajó mentén épülő gátnál tartott sajtótájékoztatón közölte: mindezekre a költségvetésből 7,3 milliárd forintot fordítanak. Ne ismétlődhessen meg a tavalyi kora nyári árvíz a Bódva, a Sajó és a Hernád völgyében, ez az elsődleges - hangoztatta a kormányszóvivő, aki utalt arra: a kormány január 12-én hirdetett a megye területére veszélyhelyzetet, ezt az Országgyűlés hétfőn a kabinet kérésére április 30-ig meghosszabbította.
   
A veszélyhelyzet ebben az esetben azt jelenti, hogy az adminisztratív teendők könnyebbé válnak, a körgátak, a töltések, a víz- és záportározók, a mederkotrások sokkal hamarabb valósulhatnak meg, mint normál esetben.
   
Illés Zoltán, környezetügyért felelős államtitkár arról szólt: megkezdődtek, zajlanak az árvízvédelmi beruházások, ezek első szakasza március végéig befejeződik, egy esetleges árvíz az idén már nem okozhat olyan károkat, mint az elmúlt évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.