A légnyomás több lakóházban okozott kárt

Elfogták a felsőzsolcai férfit, aki felrobbantotta a házát

A miskolci rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a felsőzsolcai férfit, aki még április 21-én felrobbantotta a házát - közölte a rendőrség.

2008.04.23 15:50MTI

Mint közleményükben írták, a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást a 34 éves férfival szemben, akit a rendőrök Újcsanáloson fogtak el. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. A rendőrség szerint a férfi a házban lévő gázcső golyóscsapját szándékosan megnyitotta, ami miatt nagyobb mennyiségű gáz áramlott a laktérbe és az berobbant. 

A férfi nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett a robbanás során és kórházi ellátásra szorul. A közleményben emlékeztettek rá: az április 21-i robbanás előzményei az elmúlt hét szombatjáig nyúlnak vissza. Akkor ugyanis állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a férfi különböző fenyegetéseivel veszélyezteti a környezetét. A férfi a helyszínre érkező rendőröket és a mentőszolgálat munkatársait is életveszélyesen megfenyegette. 

A rendőrségi akció után a férfit kórházba szállították. Az eljárás során kiderült, hogy a korábban biztonsági őrként dolgozó férfi magánéleti problémái miatt került érzelmi válságba, zavart állapotát pedig az alkohol és a gyógyszer kombinációja okozta - tudatta a rendőrség. Ezt követően április 21-én éjfél után pár perccel erős robbanás történt a körülbelül 60 négyzetméteres, felújított vályogházban. 

A detonáció megrongálta a ház tetőszerkezetét és falait. A vezetékes gáz okozta robbanást az egész épületre kiterjedő tűz követte. A légnyomás több szomszédos lakóházban üvegkárokat okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.