Nem tocsognak tovább?

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyón

Megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Hortobágy-Berettyó bal partján Bucsa és Nádudvar között a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig).

2011.02.26 18:56MTI

Ugyanakkor a belvízvédekezés tovább folytatódik, nem csökkent az elöntött terület: jelenleg 328 négyzetkilométer földet borít belvíz a térségben, aminek fele vetés és szántó - közölte Bara Sándor védelemvezető szombaton.

Elmondta azt is, hogy a Tikövizig 12 belvízvédelmi szakaszából 8 szakaszon védekeznek: a Tiszai-alsó, a Hamvas-Sárréti, a Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszokon másodfokú, a Tiszai-felső, Kadarcs-Karácsony-foki, a Kösely-alsó, Alsó-nyírvíz-Kati-éri és az Alsó-Nyírvíz-Nagy-éri belvízvédelmi szakaszokon elsőfokú a készenlét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.