Riasztás kilenc szakaszon

Belvíz - Növelték a belvízvédelmi készültséget Békésben

A réhelyi szakaszon péntek reggel elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget, így a Körösök térségében a korábbi nyolc helyett immár kilenc szakaszon van érvényben riasztás.

2011.02.04 11:14ma.hu

Másodfokon négy, a legalacsonyabb szinten pedig öt területen védekeznek.

Az igazgatóság működési területén a belvízzel elöntött területek nagysága az előző naphoz képest nem csökkent, továbbra is közel 436 négyzetkilométer.

Pénteken 10 szivattyútelepet üzemeltetnek, s a berendezések az előző napon kétmillió, tavaly december eleje óta pedig már több mint 315 millió köbméter vizet szivattyúztak el.

Az önkormányzatok közül változatlanul 13 településen védekeznek. Háromban, közöttük Szarvason, Csorváson és Mezőberényben másodfokon, 10-ben pedig első fokon küzdenek az elöntések ellen.

A belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt napon 63-an vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.