Három héttel a műtét után hunyt el a fiatal nő

Vérmérgezést okozhatott a szentesi szülész - bíróság elé kerül

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádol az ügyészség egy szentesi szülészorvost, akinek egy páciense 2008 nyarán, három héttel a műtét után meghalt.

2010.11.03 10:05MTI

A Szegedi Városi Bíróságon szerdán megkezdődött per vádirata szerint a 31 éves asszonyon egy abbamaradt vetélést követően a vádlott egészségügyi kaparást hajtott végre, a műtét során azonban átlyukasztotta a beteg méhfalát, s két helyen a vékonybelét is megsértette.

A páciensnél hashártyagyulladás és vérmérgezés alakult ki, életét az intenzív kezelés és az újabb műtétek ellenére sem tudták megmenteni.


Lajkó Szilvia ügyész szerint az orvos szándékosan megszegte a szakma szabályait, s a páciens állapotával kapcsolatban kollégáit is félretájékoztatta.

A tárgyaláson a vádlott azt közölte, nem érzi magát bűnösnek, s az orvosi előírásoknak megfelelően járt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.