Újpesten is botrányba fulladt

Tűzijátékban fogant az újpesti polgármester-balhé

Egyetért a Fidesz újpesti szervezete Derce Tamás polgármester azon döntésével, amellyel megvonta a kerületi alpolgármesterek hatáskörét - közölte Bartók Béla IV. kerületi Fidesz-elnök, aki az MTI-hez csütörtökön elküldött közleményében azt írta: a szocialista politika Újpesten is botrányba fulladt.

2010.08.26 18:38MTI

Bartók Béla azután juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy Újpest egyik MSZP-s alpolgármestere csütörtökön közölte, lemondott tisztségéről és juttatásairól.

Trippon Norbert indokairól szólva kifejtette: Derce Tamás, a kerület független polgármestere elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, ezzel ellehetetlenítette a munkájukat.

Emellett a volt alpolgármester - mint mondta - az újpesti tűzijáték-baleset felelősségét sem kívánja átvállalni a polgármestertől. Az újpesti Fidesz elnöke erre reagálva közölte, kerületi szervezetük egyetért Derce Tamás döntésével, amellyel megvonta az alpolgármesterek hatásköreit.

"Továbbra is úgy véljük, kellő körültekintéssel elkerülhető lett volna a hét ember sérülését okozó tűzijáték-baleset, és Trippon Norbert lemondásától függetlenül továbbra is tisztázni szükséges a botrányos rendezvény körülményeit" - írta Bartók Béla, aki szerint a szocialista politika Újpesten is botrányba fulladt ugyanúgy, ahogyan a főváros vezetésében is. "Sajnos a mi kerületünkben is a Hagyó-Horváth-modellt követték, botrányok és kudarcok, aztán megfutamodás" - vélekedett.

A IV. kerületi Fidesz-elnök úgy látja, Trippon Norbert és Belán Beatrix szocialista alpolgármesterek lemondásának csak két magyarázata lehet: vagy az általuk elkövetett súlyos hibák beismerése, vagy a felelősség előli menekülés. E döntésükkel - folytatta - azt bizonyították, hogy alkalmatlanok városvezetői feladatok ellátására, az újpestiek szolgálatára. Bartók Béla közleménye végén a kerületi Fidesz nevében arra szólította fel az újpesti MSZP-t, hogy "ne tetőzzék az általuk okozott botrányt", és kampánymódszereiktől kíméljék meg az újpesti embereket.

A IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején heten könnyebben megsérültek a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.